Joachim kommer til skue

(LANDBRUG FYN) Næste år bliver der prinsebesøg og et udvidet jubilæumsprogram, når Det Fynske Dyrskue løber af stablen 15. til 17. juni.

Da De Fynske Landboforeninger for 25 år siden fejrede 100 års jubilæet på Det fynske Fællesskue, var Dronning Margrethe og Prins Henrik sammen med de dengang to små prinser blandt de 50.000 gæster på Dyrskuepladsen i Odense.

Når det næste år skal fejres, at det vil være 125 år siden, at det første dyrskue blev afholdt i Odense, kommer Hans Højhed Prins Joachim til åbningen fredag den 15. juni. Og hvem ved, måske har han følgeskab af en ny kæreste!

- Vi havde lagt billet ind hos Kongehuset om et besøg af storebroderen og hans familie, men de royale arbejdsopgaver med landbrugsrelationer ligger primært hos Prins Joachim, der som bekendt selv er landbrugsuddannet og ejer af Schackenborg Gods, fortæller dyrskuechef og sekretariatschef hos De Fynske Landboforeninger, Frans Erve, der glæder sig til prinsebesøget ved det store jubilæumsskue.

I forhold til de senere år rykkes Det Fynske Dyrskue næste år en uge længere hen på forsommeren. På grund af Roskilde Dyrskue’s beslaglæggelse af anden weekend i juni afvikles skuet i Odense fredag den 15., lørdag den 16. og søndag den 17. juni.

TEKST: ERIK HANSEN

Læs også