Sønderjysk svineproduktion var i fokus

(LANDBRUG FYN) Omkring 100 landmænd og kreditfolk deltog i konference på LandboSyd om sønderjysk svineproduktion.

Mødet var arrangeret af Sønderjysk Svinerådgivning og LandboSyd i fællesskab og bød på en aktuel status på økonomi og produktion samt en god portion gode råd til, hvorledes man som landmand skal møde udfordringerne nu og i fremtiden.

Han stod stadig fast på den prognose, der tidligere blev leveret på svinekongressen i Herning. Nedenstående er de aktuelle prognoser jfr. oversigten.

Han nævnte også en række forhold, som kan være med til at påvirke prisen i begge retninger. Der er andre prognosemagere, som p.t. har en mere negativ forventning til næste års priser.

- Lavkonjunkturer har desværre også en meget kendetegnende tendens, sagde Sofie Mørch Ravn. Hun formulerede det således: - Mands minde - er ret kort hos fødevareproducenter og pengeinstitutter - og henviste til, at i lavkonjunkturer kan nærmest ingen forestille sig, at noteringen kommer op og bliver gunstig igen. Der kommer gode tider efter dårlige. Solen står op igen efter natten. Tænk lige over det i denne tid, sagde hun.

- Med de bedriftsstørrelser, som vi vil se fremover, er det endnu vigtigere, at vi fokuserer på landmandens evne til at styre og lede en bedrift optimalt.

Læs også