Mandag 6. december markeres FAO’s årlige World Soil Day med praksisnære emner, der kommer vidt omkring emnet »sund jord« udover årets tema, som er »Saltpåvirkning af landbrugsjord – øget produktivitet«.
I forbindelse med vedtagelsen af den grønne omstilling af landbruget er der i år meget stor fokus på de mange løsninger, som landmænd kan tage i brug på markerne – uanset deres nuværende dyrkningsform.
Det bliver der stillet skarpt på i fem faglige indlæg, når Jordbundens dag markeres mandag den 6. december klokken 9 til 14.15 på Dalum Landbrugsskole i Odense.
Alle indlæg knytter an til samarbejde mellem foreninger, organisationer, universiteter og projekter, som belyser nye muligheder i planteavlen med fokus på sund jord.
Det er Agrovi, Aarhus Universitet, Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i DanmarK (FRDK), Københavns Universitet, Roskilde Universitets Center, SEGES og Innovationscenter for Økologisk Landbrug (ICOEL), som markerer Jordbundens dag 2021.









































