EM i traktortræk: Danskerne høstede medaljer

EM i traktortræk i Brande Pulling Arena blev noget af et tilløbsstykke, og der var pæn dansk succes.

Man laver gennemgribende forberedelser i flere dage op til, inviterer flere tusind tilskuere, laver to fremragende aktivitetsdage med masser af hestekræfter, og så har man opskriften på et meget succesfuldt EM i traktortræk, der forleden fandt sted i Brande Pulling Arena.

De mange forskellige klasser, der blev dystet i, havde trukket deltagere, især fra Tyskland, Holland og Storbritannien, men der var også masser af pokaler, der røg hjem til de danske deltagere.

En af dem var Thor Bøhl Hjort Pedersen fra Djursland, der på sin traktor, Ole Smokey, gav konkurrenterne baghjul i Limited Superstock-klassen. Efter et full pull i første runde, fik han trukket slæden ud på 98,12 meter i det efterfølgende pull off, og det var næsten fem meter længere end nærmeste konkurrent.

Det var første gang, han vandt EM, og glæden var efterfølgende til at tage og føle på.

Har det fantastisk

- Jeg har det fantastisk. Det her betyder rigtig meget. Jeg er forholdsvis ny i klassen, og har kun kørt med i den i to år, sagde han efterfølgende.

Han indrømmede efterfølgende, at EM-sejren var kommet bag på ham.

- Det havde jeg ikke lige regnet med. Jeg havde regnet med, at jeg kunne komme rimelig højt op i rangeringen, men jeg havde ikke regnet med, at jeg kunne vinde, sagde han.

Det havde været en kamp for ham at få sin traktor til at præstere optimalt, fortalte han.

- Vi har kæmpet en kamp. Vi har haft topstykkerne af, de sidste fem gange, vi har været ude og køre, men nu kunne vi endelig se problemet med topstykkerne. Det fik vi endelig løst, så nu kunne det hele holde sammen, og så satsede vi, og så fik den alt det, den kunne trække, lød det fra Thor Bøhl Hjort Pedersen, der glædede sig til at kunne fejre sejren.

- Der skal festes, når vi kommer ned til traktoren, sagde han.

Man bliver bidt af sporten

Traktortræk er en sport, der er svært at stoppe med, når man først er kommet i gang. Det mente i hvert fald en anden af deltagerne, Arne Andersen.

Ved det nyligt afviklede DM på Fyn vandt han Superstandard 0-klassen på sin Fiat 715-traktor, Mårhunden, men ved Superstandard Cup, der blev afsluttet forleden måtte han nøjes med en andenplads.

Alligevel var han godt tilfreds med, hvad han fik ud af anstrengelserne på sin traktor, der har godt 600 hestekræfter under motorhjelmen.

- Ja. Med de baneforhold og den slæde, vi havde at køre med i dag, var det nok det. Slæden hoppede helt åndssvagt, og det gjorde det svært, og banen kunne også have været bedre, sagde han.

Læs også