Reddet fra konkurs: Kyllingepulpproducent overtages af nyt Danæg-datterselskab

Fra den 25. april 2024 har Danæg-koncernen overtaget aktiviteterne fra virksomheden Chickpulp amba, som videreføres i det nystiftede selskab BioChick A/S, og har dermed reddet virksomheden fra konkursbegæring.

Med overtagelsen af aktiviteterne vil BioChick A/S drive det mobile anlæg til slagtning af fjerkræ og stå for afsætning af den fremstillede pulp, der nu afsættes til minkindustrien i udlandet.

- Firmaet (Chickpulp, red.) har løst en væsentlig opgave for branchen, som vi ønsker at videreføre. I første omgang er vores fokus på at sikre en smidig overgang for kunderne, men vi vil naturligvis også arbejde på at sikre en øget rentabilitet i selskabet, blandt andet ved at øge afsætningsmulighederne. Efter at minkindustrien i Danmark er nedlagt, og vi generelt ser en kraftig reduktion i Nordeuropa, er det vigtigt, at der findes alternative afsætningskanaler til pulpen. Her er det af afgørende betydning, at der fra myndighedernes side bliver fundet alternative anvendelsesmuligheder, herunder bl.a. brug til biogas og petfoodindustrien, siger Jann Dollerup Vig Jensen, adm. direktør i Danæg i en pressemeddelelse.

Allerede indgåede fremtidige slagteaftaler overdrages til BioChick A/S på uændrede vilkår, og det vil fortsat være Landbrugsrådgivning Syd, der står for administration og drift.

Hverken købsbeløb eller andre detaljer i overtagelsen vil de involverede afsløre.

Læs også