Ny Danish Crown-ledelse fyrer to topchefer med øjeblikkelig virkning

To Danish Crown-chefer må forlade virksomheden efter selskabets bestyrelse sammen med tiltrædende koncernchef Niels Duedahl har besluttet at omstrukturere selskabets ledelse for at bringe topledelsen tættere på kerneforretningen.

EVP Tim Ørting Jørgensen og SVP Morten Rose-Nielsen forlader Danish Crown.

Det er konsekvensen af, at selskabets bestyrelse sammen med den kommende adm. direktør, Niels Duedahl, har besluttet at omstrukturere ledelsen af selskabets kerneforretning.

Det oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse.

- Vi har behov for at bringe vores kerneforretning tættere på den øverste ledelse og reducere kompleksiteten i organisationen. Derfor har vi valgt at tage et ledelseslag ud, så vores centrale forretning kan arbejde direkte sammen med vores nye Group CEO. Vi har valgt at effektuere de her ændringer fra i dag, så vi kan komme så hurtigt på plads som muligt med det nye set-up, når vores nye Group CEO træder ind ad døren på mandag, siger bestyrelsesformand i Danish Crown, Asger Krogsgaard.

Tiltræder på mandag

På mandag tiltræder Niels Duedahl som ny koncernchef i Danish Crown, og som annonceret for nylig overtager Anders Aakaer-Jensen posten som Group CFO den 1. december. De to nye topledere ankommer på et tidspunkt, hvor koncernen er i gang med en større transformation af forretningen, der skal forbedre selskabets konkurrencekraft på noteringen til ejerne.

Siden 2022 har den daglige ledelse af Danish Crown Business Unit (BU) været varetaget af EVP Tim Ørting Jørgensen, der samtidigt har været medlem af direktionen, og siden 2023 med SVP Morten Rose-Nielsen som CFO for Danish Crown BU.

Omstruktureringen betyder, at der fjernes et ledelseslag, så de ledende chefer i Danish Crown BU fremover rapporterer direkte til den nye koncernchef Niels Duedahl. Dermed nedlægges de stillinger, der i dag besiddes af Tim Ørting Jørgensen og Morten Rose-Nielsen.

- Jeg vil gerne sige tak til både Tim og Morten for deres indsats over de seneste år. De har været med til at tage nogle store og svære beslutninger for Danish Crown, og de har med effektiviseringsplanen Horizon bidraget til forbedringer. De har begge arbejdet dedikeret og hårdt, og for det skylder vi dem tak. Jeg ønsker dem begge al muligt held og lykke i deres videre færd, udtaler Asger Krogsgaard.

Den annoncerede omstrukturering har effekt med øjeblikkelig virkning.

Læs også