Dansk biogaskæmpe underskriver kontrakt om biogasanlæg i Sverige

Den danske biogasproducent Lundsby Renewable Solutions har netop underskrevet en vigtig kontrakt for at bidrage til den grønne omstilling i Skandinavien. Det skal ske gennem oprettelsen af et større anlæg i Sverige.

Lundsby Renewable Solutions A/S, der er blandt Danmarks største producenter af biogas, har nået en betydelig milepæl i virksomhedens grønne ambitioner for Skandinavien.

Man har nemlig underskrevet en såkaldt EPC-kontrakt vedr. design og konstruktion af et 133 GWh biogasanlæg i den svenske by Borlänge for energivirksomheden Gasum.

Det beretter virksomheden i en pressemeddelelse.

Anlægget vil, ved fuld kapacitet, kunne omdanne cirka 300.000 ton grønt, bæredygtigt råmateriale – landbrugs- og industrielt organisk affald – til cirka 12 millioner Nm3 vedvarende naturgas (biometan).

Den underskrevet kontrakt vækker stor tilfredshed hos Lundsbys adm. direktør, Niels Pedersen, der påpeger, at det blot styrker virksomhedens position i Norden.

- Denne ordre markerer en vigtig milepæl i forhold til vores fortsatte engagement med at betjene vores strategiske fokusområder og udvide vores tilstedeværelse i den skandinaviske region. Lundsby bygger i forvejen et biogasanlæg for Gasum i Götene, Sverige, der sættes i drift i starten af 2025, siger han i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Vi er begejstrede over det potentiale, det giver for vores vækst og muligheden for at levere vores højkvalitets biogasanlæg og tjenester til flere kunder. Ved at fremskynde implementeringen af vedvarende energi, sigter vi mod at bidrage til EU’s mål om at reducere nettoudledningen af drivhusgasser med mindst 55 procent inden 2030.

Opførelsen af anlægget planlægges påbegyndt i løbet af efteråret 2024 og forventes færdigt i 2026.

Om Lundsby Renewable Solutions

  • Lundsby har arbejdet med biogas og grøn omstilling siden 1995, da selskabet Lundsby Biogas A/S blev grundlagt af Erik Lundsby Andresen.
  • I 2015 solgte han selskabet, der blev videreført under navnet Lundsby Biogas A/S. I 2022 valgte hovedaktionæren Stenger & Ibsen Biogas Holding A/S og de 3 medejere, adm. direktør Niels Pedersen, teknisk direktør Gert Rosenqvist og forretningsudviklingsdirektør Karsten Hjorth at ændre navnet til Lundsby Renewable Solutions A/S, blandt andet for at fremhæve virksomhedens mission og kunne indfri virksomhedens internationale potentiale.
  • Lundsby har mere end 25 års erfaring med at udvikle og opføre turnkey-biogasanlæg.
  • Virksomheden har hovedkontor i Løgstrup ved Viborg og et datterselskab i Sverige, Lundsby Renewable Solutions AB.

Læs også