Midtjysk slagteriselskab jagter titlen som Danmarks bedste vækstskaber
DanePork og Leo Grønvall er kåret som regional vinder i EY Entrepreneur Of The Year 2025 i Syd- og Sønderjylland – og nu går turen mod landsfinalen om at kåre Danmarks bedste vækstskaber.

DanePork vinder EY Entrepreneur Of The Year i Sydjylland og går videre mod titlen som Danmarks bedste vækstskaber. Foto: DanePork
For 40 år siden handlede det mest om at slagte til eget forbrug. I dag står virksomheden som et højteknologisk og konkurrencedygtigt slagteri med international rækkevidde – og nu også som officiel regional vinder i verdens største vækstskaberkonkurrence.
DanePork og direktør Leo Grønvall modtog torsdag aften prisen som EY Entrepreneur Of The Year 2025 for Syd- og Sønderjylland ved et stort event hos Mercedes-Benz, P. Christensen i Kolding.
- At vinde regionskåringen er jo kæmpestort. Vi har været med til kåringerne flere år i træk, og vi har også været nomineret en gang før, men jeg havde aldrig forestillet mig, at vi kunne vinde. Det betyder bare rigtig meget, siger Leo Grønvall i en pressemeddelelse.
På et LinkedIn-opslag skriver selskabet også, at man stolt over Leo Grønvall såvel som hele det midtjyske slagteri.
- En dygtig ejerleder er en ejerleder, som formår at sætte et godt hold, forlange noget af sig selv, give ansvar fra sig og have tillid, lyder det blandt andet fra Leo Grønvall i opslaget.
DanePork indgik for nyligt i et strategisk partnerskab med hollandske Van Hessen, der er en af verdens førende aktører inden for forædling af tarme til fødevare- og pharmaindustrien.
Teknologi, vækst og lokal forankring
Juryen bag prisen fremhæver DanePorks evne til at skabe vækst i et marked præget af hård konkurrence – og virksomhedens strategiske fokus på automatisering og værdikædeintegration.
- Udover en stærk vækst og evnen til at vinde markedsandele har juryen lagt vægt på en massiv automatisering og et mål om at tage endnu mere af værdikæden hjem, fortæller Michael Anker, partner i EY og regionsansvarlig for Syd- og Sønderjylland i EY Entrepreneur Of The Year. Han tilføjer:
- Derudover har de bemærket entreprenøren, der er first mover, når det gælder teknologi, bæredygtighed og drift. Han har formået at tiltrække dygtige medarbejdere fra hele verden. Samtidig er virksomheden et vigtigt fyrtårn i lokalområdet og skaber vækst – både økonomisk og menneskeligt.
Danepork forbereder sig i øjeblikket til et markant løft i sin kapacitet, og har søgt om miljøtilladelse til at øge slagtningerne fra ca. 45.000 til 72.000 svin om ugen.

Leø Grønvall, adm. direktør og ejerleder af det private slagteri Danepork ved EY Entrepreneur Of The Year-overrækkelsen. Foto: EY
Klar til landsfinalen
Med sejren skal DanePork nu repræsentere Syd- og Sønderjylland ved landsfinalen i EY Entrepreneur Of The Year 2025, som afholdes den 27. november i Bella Center i København. Her dyster seks regionale vindere om den nationale titel – og en billet til den internationale finale i Monaco i 2026.
De øvrige finalister i regionen var Hvidbjerg Strand Feriepark, Pro-Automatic, SubC Partner og WaterNlife.
Aftenen bød også på pitch-runden Scaleups på ølkassen, hvor Nögen Vejle, Danish Graphene og Ferm Food dystede om publikums gunst. Derudover blev Inspirationsprisen uddelt af Erhverv+, og den gik til Flemming Paasch.










































