Ny fermenteringsmetode lover godt for planteproteiner

Bedre og billigere fødevarer uden tilsætningsstoffer bliver resultatet af en ny metode til fermentering af en række afgrøder og frø, lover Ferm Foods adm. direktør Jens Legarth. Planen lyder, at man vil bygge pilotfabrik ved Vejen, hvor netop madvarers holdbarhed og mindskning af madspild er i højsædet.

Dansk landbrug kan i fremtiden blive leverandør af stigende mængder planteprotein til human ernæring.

Det kan ske i forbindelse med, at det unge fødevarevirksomhed Ferm Food, der blev grundlagt i 2019, har udviklet en billig metode til fermentering af afgrøder som hestebønner og raps. Fermenteringen betyder, at disse afgrøder kan indgå i en række produkter såsom kiks, brød og grønt kød, idet fermenteringen fjerner bitterstoffer, som ellers ville smage igennem i fødevarerne.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i 10 uger for 10 kroner om ugen.

Læs også