Direktøren stopper i DanBred

Efter aftale med bestyrelsen har DanBreds CEO, Claus Fertin, valgt at træde tilbage fra posten som administrerende direktør for milliardvirksomheden.

DanBred skal finde en ny administrerende direktør, der med skarpt øje på fremtiden skal udvikle selskabets styrkepositioner, skriver DanBred i en pressemeddelelse.

Claus Fertin, CEO for DanBred, har nemlig efter aftale med bestyrelsen valgt at træde tilbage fra sin stilling som administrerende direktør for den milliardstore virksomhed.

- Jeg er glad for, at jeg har kunne bidrage til at hjælpe mine dygtige kollegaer og DanBred videre i en vanskelig tid med udfordrende forretningsvilkår i 2022. Bestyrelsen og jeg er enige om at lade en ny CEO tage det næste skridt for virksomheden. Derfor vil jeg senest 1. juli 2023 overlade roret til min efterfølger, hvorefter jeg er klar til at hellige mig nye opgaver, siger Claus Fertin i pressemeddelelsen.

- (...) en ny profil skal udvikle virksomheden med et skarpt øje på fremtiden og selskabets styrkepositioner

Truels Damsgaard, bestyrelsesformand, DanBred

- Det er ikke Claus’ profil

Bestyrelsesformand, Truels Damsgaard, siger: 

- Vi har været glade for samarbejdet og den måde, hvorpå Claus har været med til at styre DanBreds organisation i den rigtige retning. Selskabet er i dag et sted, hvor vi i fællesskab er enige om, at en ny profil skal udvikle virksomheden med et skarpt øje på fremtiden og selskabets styrkepositioner.

Til Agriwatch uddyber Truels Damsgaard beslutningen.

- Claus Fertin har været ind i en periode for at forsøge, hvilket han også er lykkedes med, at få ro på organisationen efter den turbulente tid, Danbred var igennem. Jobbet kræver dog en forretningsorienteret og kommerciel direktør, og det er ikke Claus’ profil. Derfor har vi haft en god og seriøs snak, og det bedste for alle er, at vi forsøger at finde en ny CEO, forklarer formanden.

Claus Fertin fortsætter indtil videre som CEO, og vil bidrage med sine kompetencer, indtil der er en ny CEO på plads.

Læs også