Frøbearbejdningsproducent køber op i Holland

Premium Seeds Machines, tidligere en del af hollandske Croonwolter&dros, er nu officielt en del af Engineering Group bestående af Westrup ApS i Danmark og Fowler Westrup i Indien.

Den Slagelse-baserede producent af maskiner til frøbearbejdning- og sortering Westrup ApS er med i en overtagelse af hollandske Premium Seeds Machines (PSM). Det skriver selskabet i en pressemeddelelse. 

Westrup ApS danner sammen med indiske Fowler Westrup selskabet Engineering Group, og det er herigennem, at man har overtaget den hollandske virksomhed. Opkøbet skal resultere i øget værdi for alle tre firmaer i form af flere ressourcers, en bredere produktportefølje og større globalt netværk af kunder. 

Premium Seeds Machines beskrives i pressemeddelelsen som værende en af frøindustriens førende tekniske partnere og er industriledere inden for tørreenheder, blandt andet med sine »Natural Long Process Dryers«, de første af sin slags. 

Seed Valley

Med i opkøbet får Westrup et større team af ingeniører, der skal bistå produktudviklingen, det globale salg og produktionen af de nye tørreenheder. Det nye PSM team får tilmed nye lokaler i det såkaldte »Seed Valley« i Holland, som beskrives som frøindustriens Silicon Valley.

- PSM-ingeniørerne er meget dygtige maskinudviklere. Deres procesteknologier og avancerede løsninger tilbyder en bred vifte af muligheder for kunder i højværdifrøsegmentet. Udover dette er deres tørreenheder bygget af standardmoduler, der kan kombineres til hver kundespecifikke behov – dette er innovativt, praktisk og mest af alt omkostningssmart, udtaler Bo Borne Jørgensen, adm. dirketør i Westrup i pressemeddelelsen.

Westrup holder til i Slagelse på Vestsjælland, og har derudover kontorer i Tyskland, Frankrig, Kasakhstan, Indien, Kina, USA og Australien såvel som distributører i alle verdenshjørner. Westrup har 130 ansatte globalt.

Westrup præsenterede i sit 2021/22-regnskabet et resultat på cirka 2,2 millioner kroner. En forbedring i forhold til forrige års underskud på 1,9 millioner. Samtidigt steg bruttofortjenesten fra 55,7 millioner kroner til 63,5 millioner kroner.

Læs også