Dansk solenergi indtager Tyskland med 500 solprojekter

Et dansk solenergifirma går ind med 500 projekter på det tyske marked i samarbejde med sin tyske partner.

Det danske solenergifirma GreenGo Energy går ind på det tyske marked.

Entreen på det tyske marked sker i et partnerskab med det tyske solenergifirma Encavis AG, oplyser GreenGo Energy i en pressemeddelelse.

Fra USA til Tyskland

GreenGo Energy er allerede aktiv inden for vedvarende energi i USA, Europa og Nordafrika, men med det nye 500 MW-partnerskab i Tyskland udvides det strategiske samarbejde med Encavis.

GreenGo Energy og Encavis har nemlig allerede i dag et partnerskab om 600 MW solenergi i Danmark.

- Denne nye rammeaftale med vores strategiske partner, Encavis AG, sikrer i alt 500 MW solprojekter i Tyskland og er en hjørnesten i vores ambitioner på det europæiske marked. Samarbejdet er det logiske næste skridt for os i forhold til at udvide vores gennemprøvede og succesrige partnerskabsmodel med Encavis til også at omfatte Tyskland, hvor vi hurtigt udvider vores pipeline. Med aftalen tager vi vores fælles projektportefølje til det næste niveau med i alt mere end 1,1 GW, siger administrerende direktør for GreenGo Energy i Tyskland, Stefan Degener.

Stor i Danmark

Partnerskabet med Encavis AG begyndte tilbage i 2019. Senest har de to partnere nået »Ready-to-Build«-status på en af Danmarks største solcelleparker, Nørhede-Hjortmose ved Ringkøbing.

- Sammen med GreenGo Energy har vi realiseret mere end 280 MW solcellekapacitet i Danmark på omkring to et halvt år, hvoraf nogle allerede er tilsluttet nettet. Vi ønsker nu at fortsætte den fælles og succesfulde track record i samarbejde med deres hurtigt voksende kontor i Tyskland, siger Mario Schirru, der er vicedirektør hos Encavis AG.

- Det tyske marked er klart et af de mest lovende og politisk engagerede omstillingsmarkeder i Europa i dag for solenergi, men også for vind, batterilagring og brint, siger Karsten Nielsen, der er GreenGo Energys administrerende direktør.

Det tyske marked er klart et af de mest lovende og politisk engagerede omstillingsmarkeder i Europa i dag for solenergi, men også for vind, batterilagring og brint

Karsten Nielsen, adm. direktør, GreenGo Energy

Med den nye aftale har GreenGo Energy i alt 27 GW sol-, vind-, BESS- og P2X-projekter i forskellige udviklingsstadier og i alt 5 GW partnerskabsrammeaftaler med Tier1-investorer i vedvarende energi.

Læs også