Kendt brancheansigt starter egen rådgivningsvirksomhed

Flemming Hedegaard er ansigtet bag en nyt dansk rådgivningsvirksomhed med navnet FHAgro.

- Det er en livslang drøm, som i dag er en realitet, fortæller Flemming Hedegaard, manden bag FHAgro ApS, som er en ny dansk rådgivningsvirksomhed inden for rådgivning og sparring omkring tilskud, landbrugsmaskiner og øvrige tekniske løsninger.

- FHAgro er en nyopstartet virksomhed baseret på passionen for dansk landbrug og dennes udvikling. Jeg har altid været i og omkring landbruget, og jeg brænder for at hjælpe og udvikle primærproduktionen, hvad enten den er konventionel eller økologisk, fortæller Flemming Hedegaard, som senest kommer fra en stilling som direktør for rådgivningsfirmaet Byggeri & Teknik i Herning.

Han fortæller, at han med FHAgro ønsker at løfte rådgivningen og sparringen omkring tilskud, landbrugsmaskiner og øvrige tekniske løsninger til et endnu mere professionelt niveau, hvor værdien for primærlandbruget er i højsædet.

Indehaveren bag FHAgro besidder mere end 30 års erfaring med landbrug, rådgivning, strategi, udvikling og virksomhedsledelse.

- Og det ønsker jeg at sætte i spil enten ved direkte rådgivning og sparring eller igennem deltagelse i dit professionelle netværk, såsom gårdråd eller bestyrelse, fortæller Flemming Hedegaard og fremhæver, at han ønsker, FHAgro skal være den foretrukne samarbejdspartner for danske primærlandmænd vedrørende tilskud til miljø- og klimateknologier, moderniseringsordninger og økologisk investeringsstøtte.

FHAgro vil være opdateret på mark-maskinløsninger og andre tekniske løsninger til landbruget, så der altid kan gives god sparring og gode råd, samt FHAgro vil medvirke til udviklingen af danske landbrug ved at tilbyde ledelse af eller deltagelse i gårdråd eller bestyrelser.

Solid baggrund

Baggrunden for Flemming Hedegaards nye virksomhed kan spores helt tilbage til barnsben i det vestjyske.

- Jeg er opvokset på et kvægbrug i Vemb i Vestjylland og har grønt bevis fra Bygholm Landbrugsskole. Min praktiktid har omfattet både kvægbrug, svinebrug, planteavl med kartofler og arbejdet på en stor maskinstation, inden jeg læste til landbrugstekniker med bygninger og maskiner som speciale, fortæller den vestjyske maskinkonsulent.

Han fortæller desuden, at hans største maskinpassion er omkring høst og det at køre mejetærsker.

- Men hele teknikdelen i landbruget fascinerer mig naturligvis – særligt udviklingen mod selvkørende enheder og robotter er spændende, påpeger Flemming Hedegaard og fortæller, at på computerskærmen står der, »Man kan tage knægten ud af landbruget, men man kan ikke tage landbruget ud af knægten«

- Og det beskriver meget godt min passion for landbruget – jeg slipper det aldrig, fortæller han.

Efter uddannelsen til landbrugstekniker i 2000 har Flemmings arbejdsliv mest handlet om rådgivning, salg og tilskud til landbruget. Først som maskinrådgiver på Bygnings- og maskinkontoret i Randers i to år, inden han flyttede til Holstebro og solgte Fendt samt Massey Ferguson-traktorer fra det daværende A/S Henry D. Nielsen i Holstebro i tre år.

- Herefter kom jeg tilbage til rådgivningsverdenen, som maskin- og teknikrådgiver, inden jeg i 2008 blev souschef, og fra slutningen af 2009 og frem til i dag sad på direktørstolen og drev virksomheden, som var det mit eget.

- Udover ledelse og salg så har jeg altid bevaret kontakten til primærerhvervet enten med maskin- og teknikrådgivningen eller via kontakten til de flere tusinde landmænd, som jeg har hjulpet med at søge og hjemsøge tilskud fra div. tilskudspuljer fra Landbrugsstyrelsen – et arbejde, som har fyldt meget gennem de sidste 13 år.

Læs også