Salg af Bredal indbringer i hvert fald 80 mio. kroner til tidligere ejere

De tidligere ejere af kalk- og gødningsspreder-producenten Bredal, Torben Sørensen og Anders Bull Jensen, har hver tjent mindst 40 millioner kroner på salget af maskinproducenten. Det skriver Agriwatch og bekræftes af regnskaber fra de tidligere ejeres respektive holding-selskaber.

Tidligere adm. direktør Anders Bull Jensen og Torben Sørensen har hver indtægter fra kapitalandele i associerede virksomheder for lige knap 41 millioner kroner. Det giver et overskud på 38,8 millioner kroner for Anders Bull Jensen og 40 millioner kroner for Torben Sørensen.

Det er ikke lykkedes mediet at få kontakt til hverken Anders Bull Jensen eller Torben Sørensen. Den samlede salgspris kan dog vise sig at være højere. Eventuelle earn out-bonusser vil f.eks. først fremgå af senere regnskaber. Børsen har også tidligere oplyst, at købssummen, ifølge avisens oplysninger, var på et trecifret millionbeløb.

Bredal blev i marts sidste år solgt til den danske kapitalfond Erhvervsinvest og blev siden slået sammen med Bogballe, der har samme ejer, og som producerer liftophængte mineralgødningsspredere.

Læs også