Svampebaseret kødalternativ startede i københavnsk kollegiekøkken
Tre studerende fra henholdsvis DTU og Københavns Universitet har udviklet et bæredygtigt kødalternativ baseret på svampevæksten mycelium. Lige nu samler man penge ind til at blive kommercielle, og ambitionen er at lande i de danske butikker - og måske nå til udlandet.

Fotos: Tempty Foods
Virksomheden Tempty Foods har startet sin produktion i det små. Helt bogstaveligt. Det første stykke tid udviklede de tre stiftere deres produkter i den enes kollegiekøkken i København.
Men nu er de tre studerende Cecilie Engvang Lund (DTU), Martina Lokajova (DTU) og Ana Pejic (KU) på vej udover rampen med deres kødalternativ, der er baseret på det proteinrige ingrediens mycelium, som produceres ved fermentering med svampe.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her