Kontroversiel spise i nyt format: Fransk startup laver foie gras i laboratoriet
Den kulturelle franske spise foie gras har længe stået på mål for dyrevelfærdsaktivister. Det problem vil en fransk fødevarestartup nu gøre noget ved ved at skabe delikatessen i petriskåle.

Smag og struktur på Gourmey's Foie Gras er næsten identisk med den "ægte varer". Startuppen håber snart at kunne markedsføre i lande som Singapore og USA. Foto: Pixabay
I løbet af de sidste mange år har flere og flere mennesker dedikeret deres tid og ressourcer til udviklingen af mere bæredygtig fødevarepraksis gennem blandt andet kødalternativer. Men findes der egentlig et alternativ til den franske delikatesse med opfedet and- og gåselever foie gras, der i den grad har været under beskydning fra dyreaktivister, der er kritiske over for tvangsfodringen af fjerkræene.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her