BioRefine står klar med sit første græsprotein-anlæg

BioRefine Denmark er i fuld gang med at gøre klar til den officielle åbning af andelsselskabets første græsprotein-anlæg fredag. Adm. direktør Vagn Hundebøll fastslår, at foretagendet bliver bæredygtigt – både forretnings- og klimamæssigt.

Den adm. direktør for BioRefine og vicekoncerndirektør i DLG, Vagn Hundebøll, ser produktionsanlægget som en løftestang for at nå i mål med DLG’s »Zero«-klimaplan, som blev lanceret i februar. Fotos: Daniel Barber Når græsset bearbejdes, produceres græsprotein, som allerede nu bliver anvendt som foder til høns. Derudover er der to restprodukter: Dels brunsaft, dels en presserest. Begge dele afsættes til biogas-produktion. Presseresten kan blandt andet bruges til produktion af emballage som æggebakker samt tekstiler.

Det er en mild sensommeraften ved BioRefine nær Nybro nord for Varde. De sidste af eftermiddagens solstrejf belyser en kæmpe bunke græs, der ligger på gårdspladsen – klar til videreforarbejdning. Men i løbet af de næste par dage vil hele bunken være væk og blive processeret i anlægget, hvor det omdannes til græsprotein forud for den officielle åbning fredag, hvor blandt andet fødevareminister, Rasmus Prehn (S), byder

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også