Vognmand frikendt for lang dyretransport: Advokat kræver tiltalefrafald i 1.100 andre sager

Vestre Landsret stadfæstede tirsdag frifindelsen af en planlægger af en dyretransport, der blev for lang. En advokat med speciale i EU-ret opfordrer nu anklagemyndigheden og Fødevarestyrelsen til at trække over 1.100 andre sager tilbage.

- Det er retsstridigt at sætte uskyldige på anklagebænken. Det er præcist, hvad man har gjort her, siger advokat Hans Sønderby Christensen fra advokatfirmaet Sønderby Legal om de mange sager, der har ventet på afgørelsen i Vestre Landsret, og som nu efter hans vurdering bør opgives. - Det er retsstridigt at sætte uskyldige på anklagebænken. Det er præcist, hvad man har gjort her, siger advokat Hans Sønderby Christensen fra advokatfirmaet Sønderby Legal om de mange sager, der har ventet på afgørelsen i Vestre Landsret, og som nu efter hans vurdering bør opgives.

Tirsdag blev spændingen udløst i en sag om en dyretransport til udlandet, der blev for lang: Vestre Landsret stadfæstede en frifindelse i Herning Byret af den danske vognmand, der havde planlagt turen. Begrundelsen i byretten var, at det ikke kan være planlæggerens ansvar, at turen blev seks timer længere end de tilladte 24, når han har planlagt turen efter reglerne.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også