Grænseløse børn fyldte dyrskuet

Carsten Vesthammer fra Middelfart Maskiner er frustreret over, at de udstillede maskiner overfaldes af uopdragne, grænseoverskridende børn. - Der er mangel på relevante gæster, siger han.

- Det har ikke været det bedste dyrskue for os, lyder det fra Carsten Vesthammer fra Middelfart Maskiner.

- Jeg er godt klar over, at både tørken og måske også de nye ændringer i ejendomsskatten, presser nogen over i det nervøse hjørne, hvor det ikke lige er nu, at der skal investeres i nye maskiner. Men der har klart været mangel på relevante gæster, og vi er ikke blevet belønnet for at fylde 1.000 kvadratmeter med maskiner.

Grænseløse børn

Carsten Vesthammer, der mandag formiddag er retur i Middelfart, er frustreret over, at han sidder tilbage med en irritation efter deltagelse i Det Fynske Dyrskue.

- Det altoverskyggende indtryk, vi står tilbage med, efter tre dage på dyrskue, er desværre irritation over mange af de børn, der var sluppet løs på pladsen.

Carsten Vesthammer vil meget gerne bidrage til at fortælle en historie om landbruget, ved at have sine maskiner med. Men han har ikke lyst til at finde sig i, at de børn, der deltager på dyrskuet, bliver mere og mere grænseløse.

- Dem der mødte frem på vores plads, var primært grænseløse børn, der måske glædede sig over, at være kommet ud i det fri, frem for en dag på skolebænken, men som ikke havde respekt – og heller ikke interesse for landbruget.

Opdragelse mangler

- Jeg vil rigtigt gerne bidrage til, at vi får startet en debat om, hvordan man opfører sig, når man er på dyrskue. Det gælder børnene, der ikke skal hive og flå i maskinerne, eller hoppe rundt på dem, som var de klatrestativer. De skal heller ikke kaste med flis eller slå vildt omkring sig med plastikhammere. Men det gælder i høj grad også forældre og pædagoger. Det mindste må da være, at man fortæller sine børn, hvordan man opfører sig på et dyrskue.

Carsten Vesthammer understreger, at de cirka 30 procent, der pænt spurgte om lov til at sætte sig op i maskinerne, alle fik lov.

- Det er jo ikke fordi, jeg ikke godt ved, at det også er en del af det at være på dyrskue. Så vi siger altid ja. Men i år gik det over stregen – langt over.

Læs også