Tørrevogne giver fleksibilitet i den travle høstperiode

Turbodan viser på dyrskuet deres mobile tørreri, der kan sænke vandprocenten i op til 25 tons korn med fem procent i timen.

- Især større landbrug og maskinstationer, men også foderstoffer ser potentialet i at have et mobilt tørreri til rådighed, når høsten driller. Alene sidste år kunne vi have solgt 10 anlæg mere, fortæller Carsten Vesthammer, Middelfart Maskiner. Foto: Turbodan

De fleste landmænd husker sidste års våde høst. Og med det sene forår her i år kan det meget vel blive en gentagelse. I hvert fald tyder det med såning helt ind i maj på en senere høst, hvor det oftest bliver nødvendigt at tørre kornet.

Her kan et mobilt tørreri være et godt supplement til gårdens eget tørreri. Eller gøre det muligt at starte høsten tidligere på dagen og lade det høstede korn tørre på stedet.

- Vores Turbodan-tørrevogne giver en sådan fleksibilitet i den travle høstperiode, med den ekstra tørrekapacitet, lige hvor den skal bruges, lyder der fra Carsten Vesthammer fra Middelfart Maskiner, der, efter at have forhandlet de kendte mobiltørrerier i fem år, i oktober sidste år overtog firmaet Turbodan Danmark efter stifteren Svend Lassen.

- Især større landbrug og maskinstationer, men også foderstoffer ser potentialet i at have et mobilt tørreri til rådighed, når høsten driller. Alene sidste år kunne vi have solgt 10 anlæg mere.

Til denne sæson har der igen været travlhed hos den polske underleverandør og fabrikken i Padborg, der sidste starten i 1998 har stået for fremstillingen af de tre forskellige udgaver og montagen af alt teknisk udstyr.

Stort uforløst potentiale

De tre modeller er på henholdsvis 15, 18 og 25 tons rumindhold. Med traktorens pto trækkes mobiltørreriets egen generator, der leverer strøm til den kraftige blæser og oliefyret på 700 kW samt hele omrøresystemet.

Med omrøring af alt kornet seks gange på en time kan den opvarmede luft, der ledes ind gennem gæller i bunden, mindske vandindholdet i kornet med fem procent i timen. Indregnes læsse- og tømmetid er kapaciteten pr. time cirka halvdelen af den pågældende models rumindhold.

- Vi ser et stort uforløst potentiale for Turbodan mobiltørrerierne også på eksportfronten, hvor vi gennem forhandlere ikke mindst har et stort marked i Østeuropa. Når vi nu for første gang præsenterer mobiltørreriet på Roskilde Dyrskue, ser vi foruden de danske planteavlere også frem til måske at møde kunder fra det sydsvenske område, håber Carsten Vesthammer.

På stand nr. 6 vises en 18 kubikmeter Turbodan, der i øvrigt sammen med endnu et par eksemplarer indtil videre ikke er solgt til denne sæson. Desuden medbringer Middelfart Maskiner eksempler på de minitraktorer og tilhørende småmaskiner, som også forhandles.

Læs mere om Dyrskuer 2024

Dyrskuerne er et vigtigt samlingspunkt for lokalsamfundene på landet. Samtidig kan det være en stærk indgang til landbruget. Her er alt, hvad du skal vide om årets dyrskuer.

Læs mere her

Læs mere om Roskilde Dyrskue

Roskilde Dyrskue finder sted fra fredag den 31. maj til søndag den 2. juni 2024, og byder på masser af sjov med alt fra konkurrencer og kåringer til foredrag og workshops.

Læs mere her

Læs også

Roskilde Dyrskue

Roskilde Dyrskue finder sted fra fredag den 31. maj til søndag den 2. juni 2024, og byder på masser af sjov med alt fra konkurrencer og kåringer til foredrag og workshops.

Dyk ned alle vores 29 artikler om Roskilde Dyrskue

Første arbejdsdag for Pöttinger-profil

Pöttinger har ansat Martin G. Paulsen som salgsansvarlig for Pöttinger i Danmark.

Ny Spearhead-armklipper på dyrskue

En spritny Spearhead-armklipper havde Danmarkspremiere på Roskilde Dyrskue.

Matchmaking-event for virksomheder og lærlinge

HEG, Metalindustriens Uddannelser og Dansk Maskinhandlerforening holdt et matchmaking-event på Roskilde Dyrskue med fokus på at hjælpe virksomheder med at finde lærlinge.

Dansk landbrug skal undgå at blive politisk kastebold

Landbrug & Fødevarers formand, Søren Søndergaard, fastslog i sin dyrskuetale i Roskilde, at erhvervet bør forsøge »den store og langsigtede aftale«. - Jeg siger forsøge, for jeg kan ikke love noget, pointerede han.

Søren Søndergaard: - Lige nu er den grønne trepart vores bedste mulighed for at værne om landbrugserhvervet

Landbrug & Fødevarers formand fastslog i sin dyrskuetale i Roskilde, at erhvervet bør forsøge »den store og langsigtede aftale«. - Jeg siger forsøge, for jeg kan ikke love noget. Jeg kan ikke garantere, at det lykkes. Men vi skal give det et reelt forsøg, pointerede han.

Matchmaking-event for virksomheder og lærlinge

Fredag den 31. maj afholdt HEG, Metalindustriens Uddannelser og Dansk Maskinhandlerforening et matchmaking-event på Roskilde Dyrskue med fokus på at hjælpe virksomheder med at finde lærlinge.

Ny Spearhead-armklipper på dyrskue

En spritny Spearhead-armklipper har Danmarkspremiere på Roskilde Dyrskue i denne weekend.

Første arbejdsdag for Pöttinger-profil

Pöttinger har pr. 1. juni ansat Martin G. Paulsen som salgsansvarlig for Pöttinger i Danmark.

Dyrskueformand får debut på talerstolen

59-årige Villads Sørensen blev i efteråret valgt som ny formand for Roskilde Dyrskue, og han får således debut på talerstolen til den officielle åbning fredag den 31. maj.

Imponerende besøgstal

Med 113.763 gæster var der i 2023 besøgsrekord på Roskilde Dyrskue, der de seneste 10 skuer har haft et gennemsnit på knap 93.000.

Det Sønderjyske Fællesdyrskue

Roskilde Dyrskue

Det Fynske Dyrskue

Hjørring Dyrskue

Ribe Dyrskue

Dyk ned alle vores 92 artikler om Dyrskuer 2024

Dansk landbrug har både evnen og pligten

Vi kan noget helt specielt i dansk landbrug, og derfor skal vi bidrage til fødevareproduktionen – det slog Hjørrings borgmester fast i sin åbningstale ved årets dyrskue, hvor han også understregede, at dyrskuet er en vigtig brik i koblingen mellem land og by.

Danskproducerede biomassekedler

Skal der investeres i ny varmekilde, er et besøg på Maskinfabrikken Rekas stand en god mulighed for at blive klogere på emnet.

Passioneret avler: Kærligheden til dyrene gjorde, at jeg blev ved

Kim Fagerlin er ikke vokset op med malkekøer, alligevel har han aldrig været i tvivl. Han har altid villet være selvstændig mælkeproducent. Det lykkedes i 2008, men årene er ikke gået uden bump på vejen.

Hjørring-borgmester: Dansk landbrug har både evnen og pligten

Vi kan noget helt specielt i dansk landbrug, og derfor skal vi bidrage til fødevareproduktionen – det slog Hjørrings borgmester fast i sin åbningstale ved årets dyrskue, hvor han også understregede, at dyrskuet er en vigtig brik i koblingen mellem land og by.

Fredagsshowet er tilbage

18.30 og to timer frem er der igen fredagsshow på dyrskuepladsen i Hjørring. Et show, som gentages og udvides lørdag.

676 dyr stiller til bedømmelse: - Kødkvæg er nærmest helt eksploderet

Antallet af kødkvæg er i år steget med hele 20 procent i forhold til sidste år. 164 dyr stiller til bedømmelse, mens der også er fremgang blandt fårene, mens malkekvæg og heste holder niveauet fra sidste år.

De kommer til Hjørring: Udstillerliste

En lang række maskin- og produktudstillere er igen i år klar på Hjørring Dyrskue.

Debutant i ringen er kommet på Hjørring Dyrskue siden barnsben

Det er kun hans tredje dyrskue som udstiller, og første gang i ringen i Hjørring. Alligevel kender han skuet som sin egen bukselomme og glæder sig til at vise tre kvier frem af racen Dansk Korthorn.

Bredt maskinprogram vises frem i Hjørring

LTA Landteknik-Andersen har specialiseret sig i import og salg af sliddele til landbrugsmaskiner samt import og eneforhandling af Opall markredskaber og S-S Enginering drænspulere. Et bredt udsnit af programmet vil kunne ses på Hjørring Dyrskue, hvor firmaet er blandt de faste udstillere.

Dyrskuedommer: Køerne kan blive rigeligt store

Andreas Døssing fra Vojens er dommer på dyrskuerne i Odense, Hjørring og Roskilde.