bannerPos

Bæredygtigt Landbrug: Forkerte tal danner grund for efterafgrødekrav

Danske landmænd har de senere år brugt mindre gødning, end kvælstofprognosen tilskriver. Det gør grundlaget for beregning af efterafgrødekrav forkert, vurderer Bæredygtigt Landbrug.

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
01-10-2019 09:21
Krav om målrettede efterafgrøder baseres på forkerte tal for anvendt gødning. Det konkluderer Bæredygtigt Landbrug efter aktindsigt, og den faglige direktør finder det urimeligt.

I 2011 blev der lavet en prognose for, hvor meget gødning der ville blive brugt i landbruget frem til 2021. Den baserede sig blandt andet på forventninger til areal og afgrødesammensætning samt udbredelse af økologi. Den forudså, at danske landmænd i gødningsåret 2017/18 ville have et gødningsforbrug på 441.500 tons, når man indregnede en kvælstofudnyttelse af husdyrgødningen på 70 procent.

B&ae

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Bedre resultater for økologiske landbrug

I 2019 landede det gennemsnitlige driftsresultat for økologiske heltidslandbrug på 0,9 mio. kr., hvilket er udtryk for en betydelig fremgang i forhold til 2018, men dog lavere end resultaterne i 2016 og 2017, viser en opgørelse hos Danmarks Statistik.

Fødevarestyrelsen kontrollerer rengøring af 300 lastbiler

Fund af afrikansk svinepest i Tyskland har gjort grundig rengøring af de lastbiler, der krydser den danske grænse, vigtigere end nogen sinde. Det næste halve år kontrollerer Fødevarestyrelsen mere end 300 lastbiler.

Minister, skift spor

Regeringens krav om, at landmændene også til næste år skal så efterafgrøder i minimum samme omfang som i år for at nedbringe kvælstofudledning til vandmiljøet, møder kritik hos landboforeningen Vestjysk, som foreslår, at fødevareminister Mogens Jensen skifter spor i kvælstof-politikken og i stedet griber til andre virkemidler.

Pladsen til solcelle-anlæg strammer til

Særligt i landområderne omkring de store byer bør lodsejere, der er interesseret i at opsætte solceller, sætte i gang nu, siger rådgiver. Han vurderer, at Danmarks behov for solenergi ser ud til at være opfyldt i 2025.

Logistik og motivation

Mens logistikken er tænkt ned til mindste detalje, er Lean og medarbejdermotivation to af nøgleordene på Hestbækgaarden ved Farsø.
Side 1 af 1931 (38602 artikler)Prev1234567192919301931Next