bannerPos

Fornyet handelshåb styrker euro

AF: RITZAU FINANS

10-10-2019 15:51

Udsigten til en delvis handelsaftale som resultat af forhandlinger mellem kinesiske og amerikanske topforhandlere i Washington styrker torsdag den fælleseuropæiske euro, der ligger i sit stærkeste niveau over for dollar i tre uger.

Styrkelsen markerer et stemningsskift, efter at der tidligere på ugen var bekymring for forhandlingerne, efter forlydender om at de kinesiske topforhandlere planlægger at forlade Washington før tid på grund af manglende fremskridt.

Forhandlingerne sigter i første omgang på at hindre, at yderligere amerikanske tariffer træder i kraft tirsdag i næste uge, og Kina skal være indstillet på at øge importen af amerikanske landbrugsprodukter til gengæld for en midlertidig aftale.

Men en sådan aftale skal USA’s præsident, Donald Trump, ifølge Reuters have afvist med krav om en ”big deal” - en ”stor aftale”.

Ude i horisonten truer et nyt batteri af amerikanske tariffer, som midt i december vil ramme stort set al kinesisk eksport til USA på mere end 500 mia. dollar, rapporterer Reuters.

Torsdag middag koster euro 1,1028 dollar mod 1,0990 dollar torsdag morgen og 1,0980 dollar onsdag.

Omvendt giver håbet om en aftale en kende modstand til japanske yen, der traditionelt er sikker havn i usikre tider. Dollar koster torsdag middag 107,43 yen mod 107,50 yen torsdag morgen, men mod 107,35 yen onsdag eftermiddag.

Svækkelsen af dollar over for euro smitter især af på kursen over for danske kr., og torsdag middag koster dollar 6,7730 kr. mod 6,8031 danske kr. onsdag eftermiddag.

Vil have stoppet udledning til Øresund permanent

I sidste øjeblik blev udledningen af 290.000 kubikmeter forurenende spildevand til Øresund udsat til efteråret. Udledningen bør dog stoppes permanent, lyder det fra både Danmarks Naturfredningsforening og Bæredygtigt Landbrug.

Nye klima-robuste hybridsorter

Et GUDP-projekt, Hybrimax, har som målsætning at fremavle nye hybridsorter i rug og roer, der forener høje udbytte med et lavt forbrug af pesticider.

Uændret Nord-West-notering

Nord-West-noteringen ligger på uændrede 54 euro, imens noteringen for otte kilo-grise ligeledes befinder sig på uændrede 35,5 euro.

Stor græskaravane tager på Danmarksturné

De orange græsmaskiner fra Kuhn kommer i juni forbi flere danske byer spredt over hele landet.

100 procent af svinene overlevede i forsøg med ny ASF-vaccine

Britiske forskere er kommet et skridt tættere på at udvikle en vital vaccine mod afrikansk svinepest (ASF), skriver PigProgress. I en nylig undersøgelse overlevede 100 procent af de svin, der var immuniseret med den nye vaccine, en dødelig dosis ASF-virus.
Side 1 af 1846 (36906 artikler)Prev1234567184418451846Next