Fornyet handelshåb styrker euro

Udsigten til en delvis handelsaftale som resultat af forhandlinger mellem kinesiske og amerikanske topforhandlere i Washington styrker torsdag den fælleseuropæiske euro, der ligger i sit stærkeste niveau over for dollar i tre uger.

Styrkelsen markerer et stemningsskift, efter at der tidligere på ugen var bekymring for forhandlingerne, efter forlydender om at de kinesiske topforhandlere planlægger at forlade Washington før tid på grund af manglende fremskridt.

Forhandlingerne sigter i første omgang på at hindre, at yderligere amerikanske tariffer træder i kraft tirsdag i næste uge, og Kina skal være indstillet på at øge importen af amerikanske landbrugsprodukter til gengæld for en midlertidig aftale.

Men en sådan aftale skal USA’s præsident, Donald Trump, ifølge Reuters have afvist med krav om en ”big deal” - en ”stor aftale”.

Ude i horisonten truer et nyt batteri af amerikanske tariffer, som midt i december vil ramme stort set al kinesisk eksport til USA på mere end 500 mia. dollar, rapporterer Reuters.

Torsdag middag koster euro 1,1028 dollar mod 1,0990 dollar torsdag morgen og 1,0980 dollar onsdag.

Omvendt giver håbet om en aftale en kende modstand til japanske yen, der traditionelt er sikker havn i usikre tider. Dollar koster torsdag middag 107,43 yen mod 107,50 yen torsdag morgen, men mod 107,35 yen onsdag eftermiddag.

Svækkelsen af dollar over for euro smitter især af på kursen over for danske kr., og torsdag middag koster dollar 6,7730 kr. mod 6,8031 danske kr. onsdag eftermiddag.

Læs også