bannerPos

Fornyet handelshåb styrker euro

ritzau Finans

10-10-2019 15:51

Udsigten til en delvis handelsaftale som resultat af forhandlinger mellem kinesiske og amerikanske topforhandlere i Washington styrker torsdag den fælleseuropæiske euro, der ligger i sit stærkeste niveau over for dollar i tre uger.

Styrkelsen markerer et stemningsskift, efter at der tidligere på ugen var bekymring for forhandlingerne, efter forlydender om at de kinesiske topforhandlere planlægger at forlade Washington før tid på grund af manglende fremskridt.

Forhandlingerne sigter i første omgang på at hindre, at yderligere amerikanske tariffer træder i kraft tirsdag i næste uge, og Kina skal være indstillet på at øge importen af amerikanske landbrugsprodukter til gengæld for en midlertidig aftale.

Men en sådan aftale skal USA’s præsident, Donald Trump, ifølge Reuters have afvist med krav om en ”big deal” - en ”stor aftale”.

Ude i horisonten truer et nyt batteri af amerikanske tariffer, som midt i december vil ramme stort set al kinesisk eksport til USA på mere end 500 mia. dollar, rapporterer Reuters.

Torsdag middag koster euro 1,1028 dollar mod 1,0990 dollar torsdag morgen og 1,0980 dollar onsdag.

Omvendt giver håbet om en aftale en kende modstand til japanske yen, der traditionelt er sikker havn i usikre tider. Dollar koster torsdag middag 107,43 yen mod 107,50 yen torsdag morgen, men mod 107,35 yen onsdag eftermiddag.

Svækkelsen af dollar over for euro smitter især af på kursen over for danske kr., og torsdag middag koster dollar 6,7730 kr. mod 6,8031 danske kr. onsdag eftermiddag.

Robot gør dyrkning af roer rentabel

Firmaet Farmdroid har med deres markrobot FD20 skabt mulighed for blandt andet at dyrke økologiske roer, da robotten både sår og renholder marker på op til 20 hektar.

Vi står enestående stærkt

Mens eksempelvis tyske landmænd samles i dyb frustration til demonstrationer, fordi de ikke kan finde nogen venner, står vi i Danmark enestående stærkt, lød det fra formanden for Landbrug & Fødevarer på svineproducenternes årsmøde i går.

Tyske landmænd sendte fælles opråb til nationen

Tusindvis af landmænd fik politikerne i tale under landsdækkende traktordemonstrationer i går. Effektivt Landbrug var med, da landmændene i Slesvig-Holsten afviklede deres arrangement i Rendsborg.

Debatten på svinekongressen er uskøn

Der er for meget negativitet i debatten på svinekongressen. Tag nu ja-hatten på, lød opfordringen fra svineproducenten Jonas Würtz under debatten.

Harsk kritik regnede over formand på grund af tabt millionretssag

Formand Erik Larsen for Seges Svineproduktion fik hårde ord med på vejen fra henholdsvis formanden og næstformanden fra Danske Svineproducenter. Blandt andet på grund af hele balladen om DanBred og Danish Genetics samt den tabte retssag mod Ulrik Lundgaard fra Solvang Svineavl, som blev tilkendt syv millioner kroner.

Henrik Biilmann ny direktør i VikingGenetics

Nordisk kvægavlsforening, VikingGenetics, har udnævnt den hidtidige direktør for Friland A/S, Henrik Biilman, som administrerende direktør fra 1. februar 2020.
Side 1 af 1667 (33325 artikler)Prev1234567166516661667Next