Valuta: Pund i venteposition frem mod EU-beslutning

Der var medvind til det britiske pund mandag, da forventningen om et blødt brexit sendte valutaen op i det stærkeste niveau over for dollar i mere end fem måneder, men siden er vinden vendt.

For selv om premierminister Boris Johnson tirsdag fik et ja fra de britiske parlamentsmedlemmer til den foreliggende brexit-aftale, fik han et nej til den stramme tidsplan.

Nu venter investorerne derfor på EU's samlede beslutning om, hvorvidt en udsættelse skal godkendes - og i så fald hvor lang den skal være. I ventetiden er landets valuta blev sendt ned fra mandagens høje niveau.

Det britiske pund koster torsdag ved middagstid 1,2886 dollar mod 1,2867 dollar onsdag eftermiddag klokken 17.00 dansk tid. Mandag toppede prisen i løbet af eftermiddagen i 1,3013 dollar per pund.

Andetsteds styrkes den svenske kr. torsdag, efter at landets centralbank, Riksbanken, har løftet sløret for, at renten sandsynligvis hæves i december. Det er i sig selv ikke den store overraskelse for Kim Blindbæk, makroanalytiker i Sydbank:

- Riksbankens forventning om at hæve renten allerede i december er dog en stor overraskelse på den måde, at de økonomiske nøgletal fra Sverige er forværrede på det seneste, skriver han i en kommentar.

- Riksbankens beslutning virker, som om at banken har et ønske om hurtigst muligt at komme væk fra det negative rentemiljø, vurderer han.

Den svenske kr. styrkes torsdag og koster ved middagstid 0,6985 kr., efter at den i løbet af formiddagen var helt oppe i 0,7015 kr. Prisen var onsdag eftermiddag 0,6960 kr.

Læs også