Valuta: Pund stadig i fokus mens euro styrkes efter tyske nøgletal

Det er igen pund, der indtager hovedrollen i valutamarkedet fredag, hvor også euroen bliver styrket over for dollar efter tyske nøgletal.

Usikkerhed om en mulig forlængelse af Storbritanniens udtrædelse af EU sætter sine spor i markedet, hvor håbet om et endeligt punktum i brexit-sagaen er lille efter politiske uoverensstemmelser i det britiske parlament.

Oppositionsleder Jeremy Corbyn sagde torsdag, at han vil vente og se, hvad EU beslutter sig til omkring brexit-udskydelsen, inden han træffer beslutning om eventuel opbakning til et parlamentsvalg.

Pund koster fredag middag 1,2831 dollar mod 1,2845 dollar torsdag eftermiddag, men der er ikke udsigt til større udsving på trods af de politiske spændinger, vurderer Thu Lan Nguyen, der er valutastrateg ved Commerzbank, over for nyhedsbureauet Reuters.

- Jeg tror, at pundets svækkelse vil forblive forholdsvis mild, fordi chancerne for, at EU godkender en forlængelse, er ret høje, siger hun.

Euro står fredag middag i 1,1111 dollar mod 1,1095 dollar torsdag eftermiddag, efter at tyske nøgletal viste sig et nøk bedre end forventet. Det betyder dog ikke, at der er positive miner at finde blandt økonomerne, hvor afmatningen i global vækst, handelskrig og brexit alle har betydning for den tyske industri.

Hos Sydbank vurderer makroanalytiker Mathias Dollerup Sproegel, at der er risiko for, at tysk økonomi lige nu er i recession.

- Hvis det er tilfældet, hvilket Ifo-indekset indikerer, så er det muligt, at de tyske ECB-direktører bliver taknemmelige for Draghis seneste pengepolitiske lempelser, skriver analytikeren, der mener, at en recession på sigt kan føre til en lempelse af tysk finanspolitik.

- Det vil uden tvivl blive et vigtigt tema på de finansielle markeder i de kommende måneder, konkluderer Mathias Dollerup Sproegel.

Uden for Europa ser dollar en lille styrkelse over for den japanske valuta, og fredag middag koster en dollar 108,60 yen mod 108,55 yen torsdag.

Læs også