Torsdagens obligationer: Renten endte lavere trods brexit-optimisme

Lettelsen så ud til at skylle ind over de finansielle markeder efter gode nyheder i brexit-sagaen ved middagstid torsdag, men siden beherskede investorerne sig, og det kunne ses på renteudviklingen på obligationsmarkederne.

Renten på den toneangivende tiårige dansk statsobligation sluttede knap 1 basispoint lavere i minus 0,39 pct. torsdag, efter at den ved middagstid ellers lå til en stigning på op mod 6 basispoint.

Efter intense forhandlinger kom det torsdag kort før middag frem, at forhandlere fra Storbritannien og EU-Kommissionen har landet en aftale om brexit.

Det bekræftede både den britiske premierminister, Boris Johnson, og EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, på Twitter.

Det skabte umiddelbart efter stor begejstring på de finansielle markeder, selv om aftalen endnu ikke er endeligt vedtaget.

Søren V. Kristensen, der er cheføkonom hos Sydbank, bemærkede kort efter nyheden om den færdige aftaletekst også, at intet endnu er sikkert.

- Johnsons nordirske støtteparti, DUP, har nemlig allerede sagt, at de ikke vil stemme for aftalen. Derfor er det lige nu enormt usikkert, om aftalen kan komme igennem parlamentet. Derfor kan det også vise sig, at investorerne måske tager lidt for meget forskud på glæderne, lød det i en kommentar.

- Men der er bestemt også noget at glæde sig over, hvis man med aftalen undgår et aftaleløst brexit. Det vil nemlig fjerne en hel masse af den usikkerhed, som virksomhederne lige nu opererer under, fortsatte han.

I løbet af eftermiddagen kom det også frem, at Labours oppositionsleder, Jeremy Corbyn, mener, at premierminister Boris Johnson har landet en aftale, der er endnu ringere end den aftale, som blev afvist i det britiske parlament under ekspremierminister Theresa May.

Han skriver på Twitter, at aftalen bør afvises.

Torsdag bød desuden på en række amerikanske nøgletal for påbegyndt boligbyggeri og byggetilladelser, nytilmeldte ledige, Philadelphia Fed-indekset og industriproduktionen.

Tallene for de tre førstnævnte endte stort set som ventet, mens udviklingen i Philadelphia Fed-indekset og industriproduktionen var til den lidt skuffende side.

Læs også