bannerPos

Svensk landmand: - Danske landmænd er dygtigere og mere effektive end svenske

- Vi slagter årligt omkring 500 fedetyre og producerer godt 1,5 millioner kyllinger, fortæller Olof Boesen foran de nye staldanlæg. Foto: Jørgen P. Jensen

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
21-11-2020 21:00
Det fastslår Oluf Bosen med bestemthed – ikke mindst efter, at Danish Crown og Danish Agro har etableret sig nær hans østsvenske landbrug.

Oluf Bosen ser med stor respekt på dansk landbrug.

- De danske landmænd er meget dygtige og effektive – også i forhold til svenske landmænd, som er tilsvarende dygtige på skovbrug.

- Og I producerer til eksport, hvilket vi slet ikke gør i samme grad.

Svenske landmænd tænker på hjemmemarkedet og på det, som de svenske forbrugere vil betale for.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Nye tilskudsmuligheder til energioptimering på landbrugsbedrifter

I første kvartal af 2021 bliver det igen muligt at søge tilskud til at gennemføre energibesparende tiltag i virksomheder. Tilskuddet kommer fra Energistyrelsens nye erhvervspulje, som afsætter 605 millioner kroner i tilskud til energieffektiviseringer i det kommende år.

Vandets pH betyder overraskende meget for midlernes effekt

- Det er en øjenåbner at se, hvad regulering af sprøjtevandets hårdhed betyder for virkning af midlerne. Det kan for eksempel reducere forbruget af glyphosat, fortæller planteavlskonsulent Bente Andersen.

Vores klimaregnskab understreger behovet for grøn omstilling

Ringkøbing-Skjern Kommune er begyndt at inddrage landbrug, skovbrug og affald i sit klimaregnskab. Det tegner et knapt så grønt billede af kommunen, der er i dialog med landbruget for at indfri sit mål om at blive 100 procent fossilfri i 2040.

Det er ekspropriation

Der er tale om åbenlys ekspropriation, lyder det fra Bæredygtigt Landbrug i et høringssvar om regeringens nye lovforslag, der skal legalisere aflivning af alle mink.

Minister sætter ministerium til at undersøge sig selv

Miljøminister Lea Wermelin (S) har bedt sine embedsmænd om at vurdere, hvorvidt der var hjemmel i loven til at tage beslutning om at grave døde mink ned uden miljøgodkendelse. I Miljøstyrelsen har man ellers allerede vurderet, at der er hjemmel i loven til beslutningen.

Vestsjællandsk forbud mod godkendte pesticider

Flere landmænd i Slagelse Kommune må ikke bruge pesticider på deres ejendom, fordi kommunen vil beskytte grundvand, der samtidig bruges til at fortynde spildevand fra olieindustrien.
Side 1 af 1984 (39678 artikler)Prev1234567198219831984Next