Brasiliansk planteavler med butikker og eget bageri
Uanset hvad man tænker om økologi, er forbrugernes interesse for økologiske produkter verdensomspændende. Således har Angela og Dick Thompson siden 1989 skabt en alsidig, økologisk virksomhed cirka 100 kilometer vest for Rio de Janeiro med 70 medarbejdere.

Fábio Ramos i en mark, som delvist er tilsået med en mellemafgrøde med tre forskellige arter. Det er en bælgplante, han holder i hånden for at vise, hvordan knoldbakterier danner kvælstof til den efterfølgende salgsafgrøde.
Det er med nød og næppe, at bussen med de 42 danskere når frem ad de smalle, snørklede veje til Sitio do Moinho.
Det er navnet på et mindre, økologisk gartneri med avl i såvel drivhuse som på friland.
Vi er cirka 100 kilometer vest for den berømte Copacabana strand i den brasilianske storby Rio de Janeiro.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her