Amfri Farms - en biodynamisk og økologisk virksomhed i Uganda

Den store, privatejede virksomhed har i samarbejde med mange mindre landbrug formået både at dyrke og forarbejde sine frugter og krydderier til spiseklare produkter, der eksporteres til lande som Danmark, Holland, Tyskland, USA og Canada.

Der bliver ryddet til dyrkning af salgsafgrøder, og de afhuggede planter kan bruges til at fodre ammekvæget på Kyampisi farmen. Kvinden plukker kronblade fra gule blomster, der tørres og sælges som krydderi. Denne kvinde er leder af planteskolen, som spiller en vigtig rolle i dyrkningen af de mange forskellige specialiteter. Hudaya Amina er daglig leder af Kyampisi farmen, og her viser hun vanilje, der er ved at være klar til at blive høstet. En flok medarbejdere på vej hjem til pause midt på dagen, hvor de får serveret et varmt måltid. Mange finder brugen af biodynamiske præparater overtroisk, mens andre hævder, at de virker vækstfremmende og holder sygdomme væk. På en biodynamisk afgrøde skal de bruges uanset opfattelsen af deres virkning. Store, sunde og friskplukkede ananas bæres hjem fra marken. Det er vigtigt at sortere de høstede ananas i forskellige kvaliteter i relation til deres størrelse og modenhed.

Vi møder først et vildnis, der med håndkraft er ved at blive ryddet for meter højt græs og urter. Det er en af måderne at bjærge foder til kvæget på hos Kyampisi farm, som ligger cirka 85 kilometer nord for Ugandas hovedstad Kampala.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også