Udvalg af gængse produkter til hesteverdenen

De fleste hestefolk kender til tørhygiejnemidlet Staldren, men Jorenku kan meget mere end det, når det kommer til produkter til hesteholdet.

Tørhygiejnemidlet Staldren, der er et gennemafprøvet produkt, der er produceret igennem 30 år, blev lige fra starten populært i hestebranchen. For de hesteejere, der har hestene på døgnfold, er det ved være højsæson for slikspande. Her er især vitamin- og mineralbaljerne Summer Garlic populær, da den lille mængde hvidløgsolie, der optages i hesten, er nok til at frastøde insekterne.

Med forhandlere fordelt over det meste af landet og forhandling direkte til de større ridecentre og stutterier er Jorenkus produkter indenfor hygiejne og fodertilskud velkendte for de fleste i hesteverdenen.

Særligt tørhygiejnemidlet Staldren, der er et gennemafprøvet produkt, der er produceret igennem 30 år, blev lige fra starten populært i hestebranchen. Siden har virksomheden valgt at supplere produktsortimentet til hestene med nogle af de mest gængse produkter i forhold til hygiejne og fodertilskud.

 

Desinfektion

- Staldren er fortsat et af hovedprodukterne i vores sortiment. Tørdesinfektionsmidlet spredes, for eksempel inden nye heste kommer ind, og reducerer derved bakterieniveauet og mindsker risikoen for småinfektioner og problemer som for eksempel sur stråle, forklarer salgskonsulent hos Jorenku, Hans Pejter Larsen, der påpeger, at produktet har en bakteriehæmmende effekt.

Ifølge Jorenku opnås de bedste resultater ved kontinuerligt brug, fordi smittetrykket så vil reduceres, hvilket resulterer i et sundere staldmiljø til glæde for både heste og mennesker.

Et andet lignende desinfektionsmiddel er våddesinfektionsmidlet Halamid, der er et stærkt koncentreret pulver, der opløses i vand og anvendes til at holde hygiejnen vedlige ved at eliminerer de fleste problemskabende mikroorganismer.

En opdateret salve

Mange hestefolk har efterhånden også stiftet bekendtskab med Staldren Salve, der også har en desinficerende effekt og derfor er velegnet som muksalve.

- Den velkendte Staldren Salve har vi nu på markedet i en forbedret udgave, fortæller Hans Pejter Larsen om salven, der anvendes til hudreparation og sårheling på heste for at undgå bakterieinfektioner.

Der er tale om en specialudviklet desinficerende og udtørrende salve til udvortes brug på sår, rifter og irriteret hud.

- Senest har flere også erfaret, at den har en god effekt ved ringorm, påpeger Hans Pejter Larsen.

Fodertilskud

Biotin og magnesium er en del af sortimentet af fodertilskud hos Jorenku og ifølge Hans Pejter Larsen, er der en forventning om, at salget af biotin vil øges.

- Vi fornemmer, at behovet for biotin er stigende, fortæller salgskonsulenten videre om det ekstra tilskud, der blandt andet kan være med til at styrke og forbedre hovkvaliteten og give en blank pels.

Magnesium er en byggesten for hestenes knogler og muskler og skal derfor være en vigtig del af hestens kost.

- Magnesium anvendes ved mangel, men også ved restituering efter hård træning eller efter stævner, idet magnesium virker som muskelafslappende middel, fortæller Hans Pejter Larsen, der desuden påpeger, at magnesium også kan anvendes, når der er risiko for græstetani - også kaldet græsforgiftning - eller ved generel mistanke om magnesiummangel, der viser sig som: Sitren i musklerne, spændte muskler, træthed under ridning, stress, manglende koncentration eller voldsom opførsel.

Jorenkus Magnesium er et koncentreret magnesiumpulver, som tilsættes foderet eller mash. Virksomheden gør dog opmærksom på, at tildeling af magnesium skal afbalanceres hestens foder, da overdrevet brug kan forstyrre de øvrige mineraler i foderet eller mashen.

 

Læs også