Udnyt dit og hestens potentiale

Det handler om balance og at se både hestens og rytterens uudnyttede potentiale, når Mystyle KBR & ARR, er at finde på Hjørring Dyrskue.

Mystyle KBR & ARR er et træningscenter for ryttere og heste ved Mårslet nær Århus ejet af Gitte Vestergaard.

Hun tilbyder træning, undervisning, kurser og så videre med baggrund i KBR og ARR. KBR står for Koncentreret Balance Ridning og ARR står for Anatomisk Rigtig Ridning.

- Det, vi tilbyder, henvender sig til alle hesteracer, alle rideretninger og alle niveauer, forklarer Gitte Vestergaard.

ARR og KBR

Gitte Vestergaard er uddannet i ARR og har som den eneste i Danmark licens til at undervise og træne ARR, som er et træningskoncept udviklet af Gabriella og Klaus Schöneich i Tyskland.

Gitte Vestergaard er derudover uddannet både hestemassør og hestefysioterapeut – og inddrager dette i sin daglige træning og behandling af de forskellige heste under navnet Koncentreret Balance Ridning, altså KBR.

Alle heste og mennesker

De heste, som kommer forbi Gitte Vestergaard til træning, kan være heste med fysiske problemer, heste, der har brug for en bedre balance eller smidighed, og heste som på den ene eller anden måde ikke fungerer optimalt for eksempel på grund af deres adfærd.

De mennesker, der kommer til undervisning, er alt fra ryttere, som gerne vil forbedre deres balance, fornemmelse og indvirkning på hesten, til beridere og dyrlæger. Men også travmanden, som har brug for en løsgjort hest, som kan præstere mere eller barnet, som gerne vil lære om anatomi, bevægelse og håndteringsforståelse.

- Tænk på en håndboldspiller, hvor mange forskellige ting finder vi ikke i hans eller hendes træningsprogram? Og hvor mange har du i din? Spørger Gitte Vestergaard.

Hun oplever, at hesteavlen er på et meget højt niveau, hvilket også sætter større krav til et tilpasset træningsprogram, hvis man vil udnytte potentialer fuldt ud.

Oplev mere på skuet

På Hjørring Dyrskuet kan du møde Gitte Vestergaard og hendes team, som blandt andet også består af dyrlæge Ditte Marie Larsen, der er uddannet fra KVL i 2008. Det foregår i hesteteltet, hvor der er en scene, hvorfra der bliver gået mere i dybden med, hvad ARR og KBR er.

Man vil også kunne møde ARR og KBR-hesteejere, der vil fortælle om deres oplevelser.

Effektivt Landbrug A/S

Odensevej 29
5550 Langskov