bannerPos

Pendler mellem ekstremer i Løkken og Frankrigs hjerte

Landmand Flemming Fuglede Jørgensen og hustruen, Annette Lorentzen, købte for 12 år siden Chateau de Villejovet med 300 hektar agerjord og tilhørende skovarealer. Slottet og landbruget ligger halvanden kilometer fra landsbyen Ardentes i det allermest centrale Frankrig. Cirka 300 km stik syd for Paris. Fotos: Jacob Lund-Larsen

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
02-08-2019 06:00
Vejret har været knastørt og ekstremt varmt med temperaturer på den anden side af 43 grader i skyggen i det midtfranske. Her driver Flemming Fuglede Jørgensen på 12. år 300 hektar landbrug på Chateau de Villejovet.

Kontrasterne er slående mellem et planteavlsbrug i nordjyske Løkken og et planteavlsbrug lige i hjertet af Frankrig.

Det har landmand Flemming Fuglede Jørgensen erfaret på egen krop, efter at han og hustruen, Annette Lorentzen, for 12 år siden købte Chateau de Villejovet med 300 hektar agerjord og tilhørende skovarealer.

Slottet og landbruget ligger halvanden kilometer fra landsbyen Ardentes i det allermest centrale Frankrig. Cirka 300 km

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Dataoverførsel for blandede maskinparker

I dag skal landmænd indsamle store mængder data for at administrere deres bedrifter samt for at opfylde kravene om dokumentation. Med ISOXML-standarden er det muligt at overføre markdata fra maskinens skærm fra populære producenter til John Deere Operations Center. På baggrund heraf kan John Deere understøtte kunder, der arbejder med maskinparker fra forskellige leverandører.

- Smågrisemarkedet er stabilt og i balance

Nord-West noteringen forbliver i denne uge uændret på 39,00 euro. Samme melding gælder noteringen for 8-kilos grise, der ligeledes er uændret på 25,40 euro

Semler Agro får ny afdelingsleder på sjællandsk hovedcenter

Danmarks største maskinhandel, Semler Agro, har fundet sin nye afdelingsleder i filialen i Næstved. Ny mand i spidsen i Næstved er 45-årige Jesper Ulrik Skallergård, der kommer med mere end 11 års ledelseserfaring fra N.C. Nielsen A/S.

Farven er skiftet fra gul til rød

Egentlig har det ikke så meget at betyde, om den hedder New Holland eller Case. Det primære i valget af anden mejetærsker har været at holde fast i den velkendte service, lyder det fra Poul Martin Mortensen og sønnen Palle Mortensen, der mistede deres mejetærsker til flammerne sidste lørdag.

Mejetærskeren udbrændte på få minutter

Der gik omkring et minut, fra Palle Mortensen opdagede, at der kom hvid røg op af den mejetærsker, hans far og søn sad i, til røgen havde udviklet sig til flammer. Heldigvis kom ingen noget til.

Er der fradrag for udgiften til høstfesten?

Høsten står for døren, og når den er i hus, skal det måske fejres med en hyggelig høstfest. Men hvordan er det egentlig med fradragsretten for landmanden? Og hvad med medarbejderne, beskat-ningen og momsen?
Side 1 af 1892 (37837 artikler)Prev1234567189018911892Next