Pendler mellem ekstremer i Løkken og Frankrigs hjerte

Vejret har været knastørt og ekstremt varmt med temperaturer på den anden side af 43 grader i skyggen i det midtfranske. Her driver Flemming Fuglede Jørgensen på 12. år 300 hektar landbrug på Chateau de Villejovet.

De sidste hvedemarker ved slottet var netop høstet, da redaktionen kom forbi Chateau de Villejovet. 1.602 km er der mellem Flemming Fuglede Jørgensens landbrug i nordjyske Løkken og Chateau de Villejovet i Frankrig. Den lokale flod »Indre« løber her gennem landsbyen Ardentes og også lige forbi Chateau de Villejovet. Indre er også navnet på det departement i regionen Centre, hvor landbruget ligger. Hovedbyen i departementet er Châteauroux, som ligger cirka 20 km fra slottet. Efter flere års arbejde med at restaurere slottet, tager det sig i dag indbydende ud fra kælder til loft. Her et kig ind i kælderetagen. Slottet er oprindeligt opført i det 17. århundrede og har tidligere været ejet af general Charles de Gaulle-administrationen og fungeret som den afdøde præsidents jagtslot. Der har været væsentligt mindre arbejde for kornvognen i år. Udbytterne er stærkt reduceret som følge af tørke og ekstrem varme på over 40 grader i juni, som førte til tvangsmodning af afgrøderne. De lokale markeder bugner fortsat af franske råvarer. Men i det franske mærkes efterhånden en vis skepsis over for landbruget, når man kommer uden for landdistrikterne, vurderer Flemming Fuglede Jørgensen. Selvom også de franske landmænds anseelse er under pres i bymiljøerne, så er man i hjertet af landet fortsat stolte af den franske landmand, vurderer den danske landmand.

Kontrasterne er slående mellem et planteavlsbrug i nordjyske Løkken og et planteavlsbrug lige i hjertet af Frankrig.

Det har landmand Flemming Fuglede Jørgensen erfaret på egen krop, efter at han og hustruen, Annette Lorentzen, for 12 år siden købte Chateau de Villejovet med 300 hektar agerjord og tilhørende skovarealer.

Slottet og landbruget ligger halvanden kilometer fra landsbyen Ardentes i det allermest centrale Frankrig. Cirka 300 km

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også