bannerPos

Pendler mellem ekstremer i Løkken og Frankrigs hjerte

Landmand Flemming Fuglede Jørgensen og hustruen, Annette Lorentzen, købte for 12 år siden Chateau de Villejovet med 300 hektar agerjord og tilhørende skovarealer. Slottet og landbruget ligger halvanden kilometer fra landsbyen Ardentes i det allermest centrale Frankrig. Cirka 300 km stik syd for Paris. Fotos: Jacob Lund-Larsen

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
02-08-2019 06:00
Vejret har været knastørt og ekstremt varmt med temperaturer på den anden side af 43 grader i skyggen i det midtfranske. Her driver Flemming Fuglede Jørgensen på 12. år 300 hektar landbrug på Chateau de Villejovet.

Kontrasterne er slående mellem et planteavlsbrug i nordjyske Løkken og et planteavlsbrug lige i hjertet af Frankrig.

Det har landmand Flemming Fuglede Jørgensen erfaret på egen krop, efter at han og hustruen, Annette Lorentzen, for 12 år siden købte Chateau de Villejovet med 300 hektar agerjord og tilhørende skovarealer.

Slottet og landbruget ligger halvanden kilometer fra landsbyen Ardentes i det allermest centrale Frankrig. Cirka 300 km

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.

Kommunal spildevandsudledning er vigtigt skyts i BNBO-retsopgør

De kommunale udledninger af milliarder af liter urenset spildevand direkte til det danske vandmiljø, leverer ifølge advokat Hans Sønderby Christensen en vigtig pind til BNBO'er og kommunale indsatsplaners »ligkiste«.

Kompensation kan redde forretningen

Myndighedernes økonomiske corona-hjælpepakke kan for nogle minkavlere være lige præcis den redningsplanke, der skal til, fortæller rådgiver.
Side 1 af 1852 (37029 artikler)Prev1234567185018511852Next