Se video: 13 krondyr er rendt væk fra indhegning

Heftigt blæsevejr gjorde, at indhegningen ved dyre- og legeparken Farm Funs bestand af krondyr åbnede. Og det fik dyrene til at stikke af. Men de er nu lokaliseret.

I slutningen af sidste uge ramte en hård storm Nordjylland, og det fik konsekvenser for dyre- og legeparken Farm Fun i Ålbæk syd for Frederikshavn i Nordjylland.

Parkens 13 krondyr, der er bag indhegning stak nemlig af, fordi indhegningen åbnede op, og det blev startskuddet til en stor eftersøgning i lokalområdet. 

- Alle vores 13 dyr er ude, men vi har en god tro på, at vi kan få dem ind igen, sagde indehaver af Farm Fun-parken, Søren Kristensen til Kanal Frederikshavn.

På Facebook florerer en video, som brugeren Frank Mirz har lavet. Videoen viser de 13 dyr løbe langs den jyske østkyst.

 

Vinden skaber problemer

Og hans optimisme er med god grund. For dyrene er blevet lokaliseret, og det har lykkedes at fodre dem med hånden. Det oplyser Fun Park på Facebook.

- Vi vil nu forsøge at drive dem hjemad ved hjælp af en drone, da de er for langt hjemmefra til at kunne lokkes hele vejen hjem. Men vi er glade for at vi ved hvor de er og på den måde har “ lidt styr på dem”, lyder det fra Funk Park.

Der er dog stadig udfordringer med at få krondyrene tilbage til parken. Farm Fun oplyser til Effektivt Landbrug, at dyrene er cirka 10 kilometer væk fra parken, men at vinden er i Syd, og det gør, at dyrene, der kan blive op mod 200 kg tunge, skal igennem modvind for at komme tilbage. Men også mandag har personalet været i kontakt med dyrene. 

 

 

Læs også