Ægtepar hædret for deres naturbrug: Pia og Flemming udråbes som fyrtårn for social bevidsthed og lokal økologi

Naturbruget Tranum har fået en pris for deres sociale ansvar og for deres imødekommelse af forbrugerønsker om bæredygtige og lokalt producerede fødevarer.

Pia Hjort og Flemming Bang Andersen, Naturbruget Tranum, er blevet hædret med Familielandbrugets Initiativpris.

Det skete på Familielandbrugets årsmøde i Vingsted forleden, oplyser NF Plus (Nordjysk Familielandbrug) i en pressemeddelelse.

Driften af Pia Hjort og Flemming Bang Andersens ejendom er et lysende eksempel på, at det – med gåpåmod, godt håndværk og flid – er muligt for et mindre landbrug at drive et miljømæssigt og økonomisk bæredygtigt projekt med familien i centrum, begrundede NF Plus sin indstilling af det initiativrige ægtepar.

27 økologiske hektar

- Gården er et yndet turistmål for egnens mange turister, der også gerne vil have sikre, gode og velsmagende fødevarer, lyder det fra Kurt Mølgaard Jørgensen, der er formand for NF Plus, om Naturbruget Tranum, som er på 27 hektar, og som drives økologisk med mange forskellige slags grøntsager, frugt, bær og spiselige blomster.

- Produktionen afsættes gennem en veludstyret gårdbutik, restauranter og private aftagere, lyder det videre.

- Ydermere er man bevidste om et stort socialt ansvar ved at beskæftige unge mennesker i arbejdsprøvning, fremhæver NF Plus om produktionen på Naturbruget Tranum, som kræver en stor arbejdsindsats, og som beskæftiger flere fastansatte medarbejdere.

Eftertragtede fødevarer

- Det er helt i tidens trend, at forbrugerne ønsker sikre, bæredygtige og lokalt producerede fødevarer. Selv om prisen er højere, er mange blevet meget mere bevidste om betydningen af sunde danske råvarer i stedet for importerede grønsager, lyder det videre fra Kurt Mølgaard Jørgensen, der vurderer, at der er god plads på markedet til danskproducerede grøntsager og bær.

Netop fastholdelsen af dabskproducererde grøntsager og bær, mener formanden, kan være med til at opretholde små lokalsamfund.

Læs også