Midtjysk herregård holder julemarked for 11. gang i de gamle avlsbygninger

Man kan møde julemanden og mere end 80 boder, hvis man vælger at lægge vejen forbi den gamle herregård Ausumgaard mellem Holstebro og Struer i den kommende weekend.

På fredag den 8. december er der julemarked i de gamle avlsbygninger på hovedgården Ausumgaard mellem Holstebro og Struer.

Hele tre dage kommer det til at gå løs med masser af boder og aktiviteter for både store og små.

- Forberedelserne har været i gang længe – og vi og over 80 stadeholdere glæder os til den kommende weekend, lyder det fra ejerne Kirsten Lundgaard-Karlshøj samt hendes søn og svigerdatter Kristian og Maria Lundgaard-Karlshøj, der har holdt julemarked på Ausumgaard siden 2012. Dog på nær 2020 grundet Corona.

- Vores juleeventyr startede med en usikkerhed om, hvorvidt folk ville tage turen til gården i december, lyder det videre fra ejerne, som fortæller, at der i begyndelsen var blot 12 udstillere på gårdens gamle hølofter, der tilbød lækkerier som bagværk, vin, chokolade og julesul.

Marked med vokseværk

I starten var julemarkedet kun åbent fredag eftermiddag og en lørdag midt i december, men siden 2012 er det vokset hvert år, hvilket har betydet, at det næsten hvert år har været nødvendigt at tage endnu en bygning i brug for at imødekomme den stigende interesse og skabe tilstrækkelig plads.

For familien Lundgaard-Karlshøj er julemarkedet en særlig begivenhed, hvor de oplever, at rigtig mange besøgende bruger det som en lejlighed til at samle familien og skabe en hyggelig juletradition.

- Vi er stolte af at kunne samle så mange stadeholdere med lækre kvalitetsvarer her i gårdens gamle bygninger, der er pyntet ekstra op til lejligheden, kan man læse på gårdens hjemmeside Ausumgaard.dk.

Masser af aktiviteter for børn

Bogstavjagt er en af de mange aktiviteter på julemarkedet, som Lundgaard-Karlshøj-familien lægger vægt på, at der skal være for børn.

Desuden nævnes gårdens gamle smedje, hvor både store og små kan komme tæt på essen og opleve det gamle håndværk. Men børnene kan også få hjælp fra lokale FDM-spejdere til at lave en mini-halmballe eller et juleneg, eller de kan gå på skattejagt efter »guld« i en container fyldt med korn. En anden »skattejagt« er også at finde i Ausumgaard-nissens hus i haven.

Desuden kan børnene naturligvis hilse på julemanden og få taget et billede sammen med ham, eller slippe sin fantasi løs i halmborgen.

Cafe med musik

- Hvert år stræber vi efter at skabe en atmosfære, hvor besøgende ikke kun kan finde fantastiske produkter og delikatesser, men også kan lade sig fortrylle af live julemusik. Alle tre dage har du mulighed for at tage en velfortjent pause, læne dig tilbage og lade dig indhylle i tonerne af kendte julemelodier, lyder det videre fra arrangørerne, der oplyser, at man blandt andet finder et alsidigt musikalsk program med skøn julemusik i julemarkedets cafe.

Ausumgaards julemarked

Åbningstider

Fredag den 8. til søndag den 10. december klokken 10-16

Parkering

På og omkring gården, hvor man kan blive fragtet med shuttle-traktor og -vogn til julemarkedet

Tæt på indgangen findes særlig parkering for kørestolsbrugere og gangbesværede

Påklædning

Varm og praktisk, der kan tåle lidt vand og smuds

Adresse

Holstebrovej 101, Hjerm 7560

Læs mere

på Ausumgaaard.dk eller på gårdens Facebookside

Ausumgaard før og nu

1475 Ausumgaard nævnes første gang

1709 fik status af herregård

Ejes i dag af familien Lundgaard-Karlshøj

2012 åbnedes gårdbutik og julemarked

700 hektar drives økologisk

Årlig produktion af 500.000 slagtekyllinger

Gårdens har egen specialproduktion af velfærdsgrise: »Ausumgaard-grise«

Der produceres melorme i samarbejde med Teknologisk Institut

Læs også