Spar på indkøbt protein med frisk græs på foderbordet
Frisk græs, hentet direkte fra marken og serveret for køerne på stald, giver mulighed for at øge andelen af græsfoder i køernes ration og spare på indkøbt proteinfoder.

Græskvaliteten vil variere fra dag til dag, selv med god græsmarksstyring. Desuden vil der på bedrifter, som udfodrer staldgræsset separat, være forskel på hvor meget staldgræs og hvor meget grundfoder den enkelte ko æder, lyder det fra Irene Fisker, specialkonsulent, Innovationscenter for Økologisk Landbrug. Arkivfoto: Line Brusgaard
Fordelen ved frisk græs frem for ensilage er, at proteinet i det friske græs er intakt, og dermed er AAT-værdien højere. Under ensileringsprocessen nedbrydes noget af proteinet til peptider, aminosyrer og ammonium. Det slår specialkonsulent Irene Fisker fra Innovationscenter for Økologisk Landbrug fast i en artikel på Icoels hjemmeside.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her