Godt år for eksport af avlsdyr

For fjerde år i træk efterbetaler Bovi-Denmark penge til sine kunder. Det sker på baggrund af gode dyr og god efterspørgsel.

Eksporten af avlsdyr fra Danmark fortsatte på et højt niveau i 2021. I et konkurrencepræget marked er det lykkedes at omsætte danske avlsdyr til priser, der typisk ligger 1.500-2.000 kroner over avlsdyr fra Tyskland og Holland.

- Når vi har kunnet opnå gode priser, hænger det sammen med den gode kvalitet vi kan levere, siger Martin Kristensen, som er administrerende direktør i Bovi Denmark.

Han fortæller, at køberne især sætter pris på god sundhed, god afstamning og muligheden for at købe kvier der er insemineret med kønssorteret sæd.

- Bovi-Denmark har gennem 2021 indkøbt kvier til priser, der som minimum matcher andre aktører i branchen. Derfor er det glædeligt, at vi som de eneste igen kan komme med en efterbetaling som følge af et fornuftigt resultat, siger Martin Kristensen.

Efterbetalingen bliver på 300 kroner pr. dyr.

2022 starter godt

Bovi-Denmark er glade for, at det er lykkedes at fastholde et relativt højt aktivitetsniveau trods den verdensomspændende coronapandemi.

- Dansk Holstein og dansk genetik er en eftertragtet varer verden over. Gode dyr kombineret med intens markedsføring betyder, at vi fortsat kan opnå højere priser end vore nærmeste konkurrenter, siger direktøren.

Han oplever at mange kunder ofte kommer igen. Det skyldes blandt andet, at de sætter pris på at Bovi-Denmark er i stand til at håndtere mange dyr på samme tid i deres stald- og karantænefaciliteter.

Martin Kristensen oplever at aktivitetsniveauet de kommende måneder ser fornuftigt ud, men erkender også at det kan være vanskeligt at spå om udviklingen, når man kigger længere frem i 2022, da ydre omstændigheder kan påvirke branchen.

Læs også