Grillaften i Gislev: Lønkilde lagde rammerne for 150 fynske kvægfolk

RDM og Holstein Fyns traditionsrige arrangement blev i år en aften med rekordstor tilslutning, da Hanne og Vagn Bonde på Lønkilde i Gislev gav plads til rundvisning og grillhygge.

Der er kommet tre nye Lely A5-robotter på gården. 150 fynske kvægfolk med familier nød en dejlig sommeraften på Lønkilde. Vagn Bonde, der sammen med sin hustru Hanne, driver ejendommen Lønkilde, bød de mange gæster velkommen.

RDM og Holstein Fyn gav de fynske kvægfolk mulighed for at tage hul på sommeren med et både fagligt spændende besætningsbesøg og en hyggelig grillaften hos Hanne og Vagn Bonde på Lønkilde i Gislev torsdag den 1. juni.

Klapstole og campingborde, bestik og tallerkener – de fynske kvægfolk kender proceduren for grillarrangementer i foreningen, når hyggen rykkes ud i lade og stald hos en kollega.

Da klokken blev syv, og de sidste gæster var mødt frem, bød Vagn Bonde velkommen til gården, hvor han dels fortalte historien om Lønkilde siden overtalelsen af gården i 1992, dels om overgangen fra malkestald til tre nye Lely A5-robotter tilbage i marts, samt om hans baggrund for at krydse den oprindeligt rene Holsteinbesætning under konceptet ProCross, hvor racerne Holstein, RDM og Montbeliarde anvendes.

Vagn Bonde inviterede herefter gæsterne til en tur rundt i staldene, for at se besætningen på de 175 årskøer, der ligger med en gennemsnitlig årlig ydelse på 753 kg F+P pr. årsko (10.000 kg EKM), og ikke mindst de tre nye malkerobotter, der uden tvivl var lidt af et trækplaster, da gæsterne først var iklædt de blå dragter.

Efter staldbesøget stod Vester Åby Slagterforretning klar med maden ved grillen, og langsomt blev laden fyldt op med en summen af hygge og faglige udvekslinger fra de fynske kvægfolk og deres familier.

Læs også