bannerPos

Jagten på klimakoen kræver cirkulær tankegang

Mens mange fodermidler isoleret set kan have positiv effekt på metanudledningen, bliver det straks mere indviklet, når det bliver sat ind i et større perspektiv. Arkivfoto: Christian Carus

AF: CHRISTIAN CARUS

FAGJOURNALIST
06-11-2020 14:18
På en konference ved Videnscenter for Dyrevelfærd gav professor Peter Lund torsdag en gennemgang af nogle af mulighederne og udfordringerne i kampen for at reducere malkekøernes metanudledning.

- Mit bedste bud er, at vi kan komme på den anden side af en halvering af CO2-udledningen for malkekøer. Blandt andet viser forsøg med produktet Bovaer en reduktion på 30 procent. Det er da en start, lød det fra Peter Lund, professor ved Aarhus Universitet, Institut for Husdyrvidenskab, da han torsdag holdt indlæg om metoder til at reducere malkekvægproduktionens klimabelastning.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Nye tilskudsmuligheder til energioptimering på landbrugsbedrifter

I første kvartal af 2021 bliver det igen muligt at søge tilskud til at gennemføre energibesparende tiltag i virksomheder. Tilskuddet kommer fra Energistyrelsens nye erhvervspulje, som afsætter 605 millioner kroner i tilskud til energieffektiviseringer i det kommende år.

Vandets pH betyder overraskende meget for midlernes effekt

- Det er en øjenåbner at se, hvad regulering af sprøjtevandets hårdhed betyder for virkning af midlerne. Det kan for eksempel reducere forbruget af glyphosat, fortæller planteavlskonsulent Bente Andersen.

Vores klimaregnskab understreger behovet for grøn omstilling

Ringkøbing-Skjern Kommune er begyndt at inddrage landbrug, skovbrug og affald i sit klimaregnskab. Det tegner et knapt så grønt billede af kommunen, der er i dialog med landbruget for at indfri sit mål om at blive 100 procent fossilfri i 2040.

Det er ekspropriation

Der er tale om åbenlys ekspropriation, lyder det fra Bæredygtigt Landbrug i et høringssvar om regeringens nye lovforslag, der skal legalisere aflivning af alle mink.

Minister sætter ministerium til at undersøge sig selv

Miljøminister Lea Wermelin (S) har bedt sine embedsmænd om at vurdere, hvorvidt der var hjemmel i loven til at tage beslutning om at grave døde mink ned uden miljøgodkendelse. I Miljøstyrelsen har man ellers allerede vurderet, at der er hjemmel i loven til beslutningen.

Vestsjællandsk forbud mod godkendte pesticider

Flere landmænd i Slagelse Kommune må ikke bruge pesticider på deres ejendom, fordi kommunen vil beskytte grundvand, der samtidig bruges til at fortynde spildevand fra olieindustrien.
Side 1 af 1984 (39678 artikler)Prev1234567198219831984Next