bannerPos

Online-viden direkte til gården erstatter kvægkongres i 2021

Næste års kvægkongres er aflyst på grund af coronarestriktioner, til stor ærgelse for formand for kvægsektionen i Landbrug & Fødevarer, Christian Lund.
26-10-2020 11:08

Landbrug & Fødevarers Sektorbestyrelse for kvæg har med tungt hjerte konkluderet, at det ikke er muligt at planlægge og afholde Kvægkongres næste år.

Der kommer ikke nogen kvægkongres i 2021, oplyser Landbrug & Fødevarer. 

Det skyldes Covid-19 og de lange udsigter til igen at kunne samle 2500 mennesker. I stedet bliver der skruet op for online formidling af ny viden.

Covid-19 har vendt op og ned på det meste, og i lyset af den seneste tids udvikling har bestyrelsen for L&F Kvæg vurderet, at den bedste løsning er allerede nu at aflyse den store to-dages Kvægkongres i februar 2021.

- Kvægkongressen er det naturlige samlingspunkt for de danske kvægbrugere og de mange interessenter i kvægklyngen. Vi har en masse ny viden, vi gerne vil have ud til kvægbrugerne, men vi må erkende, at med den usikkerhed der er, så får vi ikke det fælles samlingspunkt, som vi så gerne vil have. Det er det utroligt ærgerligt at måtte aflyse, men vi tør ikke satse på eller for den sags skyld bruge medlemmernes ressourcer på et stort fælles arrangement, lyder det fra Christian Lund, formand for Landbrug & Fødevarer, Kvæg.

Alternativer skal få faglig viden ud på gården

I stedet for en stor Kvægkongres vil man fra Kvægsektoren lægge en større indsats i at formidle faglig viden online.

- Det er vigtigt, at vi får formidlet den nyeste viden til kvægbrugerne, så den kan gøre gavn på staldgangen og på bedrifternes bundlinje, siger Ida Storm, sektordirektør, Kvæg.

Derfor har sektorbestyrelsen besluttet at sætte fuld fokus på udvalgte faglige emner, der i løbet af året vil komme som temaer på tværs af kommunikationskanaler og gennem online møder, som kan afholdes uafhængigt af corona-restriktioner.

- Og hvis corona-restriktionerne gør det muligt at afholde dialogmøder lokalt, så stiller vi også meget gerne op i mindre forsamlinger og vil gerne supplere med et fagligt indlæg om et aktuelt emne, siger Ida Storm.

I 2021 skal der også være valg til de fire poster i sektorbestyrelsen, som vælges direkte fra Landboforeningerne. Her vil der blive udviklet en digital løsning, så valget kan finde sted som planlagt blot hjemme fra de stemmeberettigedes egen computer. Der kommer mere information om, hvordan opstilling og valghandling konkret kommer til at foregå.

hka
 

FirstFarms øger omsætningen

Aktieselskabet FirstFarms, der arbejder med landbrug og jord i Østeuropa, øger toplinjen i tredje kvartal. Men et usikkert marked får selskabet til at nedjustere forventninger.

EU's fjerkræ-import og -eksport er skrumpet

I de første tre kvartaler af 2020 faldt både eksporten og importen i de 27 EU-lande, når det gælder fjerkrækød, i forhold til samme periode året før. Det skriver fleischwirtschaft.de.

Beskylder statsminister for at så tvivl om erstatning

Ifølge Agerskovgruppen bryder statsministeren grundloven, når hun i et ugegammelt interview med Ritzau benytter sig af ordet »hvorvidt«, mens hun taler om erstatning.

Fremtidens avlsrådgivning kan også være private initiativer

Kvægavlsselskaberne bliver større og større, men der er stadig plads til private initiativer, mener formanden for Dansk Holstein, Kristian Nielsen.

Man kan altså kun tjene én herre

Man kan ikke tjene to herrer, og Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse opfordrer kraftigt alle andre landmænd til at sikre sig en advokatbistand, som ikke tjener staten og kommuner på den ene side og lodsejere på den anden side, lyder det i dette læserbrev fra formanden for Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse.

Skov øger top- og bundlinje

Skov-koncernen, der producerer ventilation, managementsystemer og digitale services til animalsk produktion, kommer ud med en solid fremgang i det netop afsluttede regnskabsår.

Nordjyske landmænd vil beholde minkarbejdere

Flere end 300 udlændinge i landbruget i Nordjylland står til at blive sendt hjem, fordi de har mistet deres job i minkbranchen. Agri Nord foreslår en overgangsordning, så de kan blive her i landet.
Side 1 af 1982 (39623 artikler)Prev1234567198019811982Next