bannerPos

Vandmadrasser har hævet ydelsen med 4 kilo pr. ko

Gert Trøst Hansen er mælkeproducent i Brørup. Sidste år etablerede han de første DCC Waterbeds i Danmark. I første omgang til nykælvere og goldkøer. For godt tre måneder siden fik også de malkende køer vandmadrasser, og besætningen er gået fra en ydelse på 9.800 kilo EKM til nu 11.000 kilo EKM. Fotos: Tenna Bang

Tenna Bang

Redaktør, LandbrugNord
22-08-2019 13:50
Ydelsen på Bøgeskovgaard ved Brørup er næsten eksploderet, siden mælkeproducent Gert Trøst Hansen sidste år, som den første dansker, etablerede de amerikanske DCC Waterbeds. Først ved nykælvere og goldkøer og for godt tre måneder siden ved alle de malkende.

Det virker næsten som en reklame, hvor en skuespiller er købt til udelukkende at udtale sig i positive toner, men det er det ikke. Det er en tilfreds mælkeproducent i den sydlige del af Danmark, som kun kan tale for sig selv og nu har bestilt den tredje sending vandsenge til sine køer – alene af en grund at de virker.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Én guldmedalje og 39 sølvmedaljer i Hannover

John Deere løber sammen med Joskin med den eneste guldmedalje, der er uddelt til den kommende Agritechnica-udstilling i november. Danske Samson får sølv for en NPK-sensor.

Afventende stemning på svinemarkeder

Den fornyede fremgang i eksporten af svinekød til Kina har skabt en afventende stemning på de europæiske markeder, lyder det fra Danish Crown. I denne uge er noteringen uændret.

Godt høst-år målt på beredskabet

Høsten 2018 var en rekordhøst, hvis man tæller antal mejetærsker- og markbrande. Høsten 2019 er også en rekordhøst – dog på en meget mere positiv måde. Danske landmænd har generelt haft et godt udbytte og af god kvalitet for de fleste afgrøder landet over.

Vestjyllands Andel køber op i grovvarefirma

Vestjyllands Andel overtager 75 procent af aktiemajoriteten i grovvareselskabet Adival.

L&F: Der skal flere penge til jordfordeling

Den pulje, som forligspartierne bag tørkepakken er blevet enige om at afsætte til jordfordeling, er en start, men for lille, mener formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild.

Bred kreds af partier er enige om grøn jordfordelingsaftale

En bred politisk aftale mellem regeringen og aftaleparterne bag tørkepakken bliver startskuddet til en grøn multifunktionel jordfordeling. 150 mio. kroner er afsat til, at op til 6.800 hektar landbrugsjord ud fra lokale interesser kan blive omfordelt i lokale multifunktionelle projekter, der for eksempel både understøtter vandmiljø, klima, friluftsliv og drikkevandsbeskyttelse.
Side 1 af 1636 (32717 artikler)Prev1234567163416351636Next