bannerPos

Vandmadrasser har hævet ydelsen med 4 kilo pr. ko

Gert Trøst Hansen er mælkeproducent i Brørup. Sidste år etablerede han de første DCC Waterbeds i Danmark. I første omgang til nykælvere og goldkøer. For godt tre måneder siden fik også de malkende køer vandmadrasser, og besætningen er gået fra en ydelse på 9.800 kilo EKM til nu 11.000 kilo EKM. Fotos: Tenna Bang

AF: TENNA BANG

REDAKTØR, LANDBRUGNORD
22-08-2019 13:50
Ydelsen på Bøgeskovgaard ved Brørup er næsten eksploderet, siden mælkeproducent Gert Trøst Hansen sidste år, som den første dansker, etablerede de amerikanske DCC Waterbeds. Først ved nykælvere og goldkøer og for godt tre måneder siden ved alle de malkende.

Det virker næsten som en reklame, hvor en skuespiller er købt til udelukkende at udtale sig i positive toner, men det er det ikke. Det er en tilfreds mælkeproducent i den sydlige del af Danmark, som kun kan tale for sig selv og nu har bestilt den tredje sending vandsenge til sine køer – alene af en grund at de virker.

Mælkeproducenten hedder Gert Trøst Hansen og overtog i januar 2018 driften af Bøgeskovgaard nær Brørup. En ejendom, som efter farens konkurs blev opkøbt af FarmCompany, som s

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Bedre resultater for økologiske landbrug

I 2019 landede det gennemsnitlige driftsresultat for økologiske heltidslandbrug på 0,9 mio. kr., hvilket er udtryk for en betydelig fremgang i forhold til 2018, men dog lavere end resultaterne i 2016 og 2017, viser en opgørelse hos Danmarks Statistik.

Fødevarestyrelsen kontrollerer rengøring af 300 lastbiler

Fund af afrikansk svinepest i Tyskland har gjort grundig rengøring af de lastbiler, der krydser den danske grænse, vigtigere end nogen sinde. Det næste halve år kontrollerer Fødevarestyrelsen mere end 300 lastbiler.

Minister, skift spor

Regeringens krav om, at landmændene også til næste år skal så efterafgrøder i minimum samme omfang som i år for at nedbringe kvælstofudledning til vandmiljøet, møder kritik hos landboforeningen Vestjysk, som foreslår, at fødevareminister Mogens Jensen skifter spor i kvælstof-politikken og i stedet griber til andre virkemidler.

Pladsen til solcelle-anlæg strammer til

Særligt i landområderne omkring de store byer bør lodsejere, der er interesseret i at opsætte solceller, sætte i gang nu, siger rådgiver. Han vurderer, at Danmarks behov for solenergi ser ud til at være opfyldt i 2025.

Logistik og motivation

Mens logistikken er tænkt ned til mindste detalje, er Lean og medarbejdermotivation to af nøgleordene på Hestbækgaarden ved Farsø.

Dent-majs klar til sæson 20/21

Dent-majsens fordele med højt stivelsesindhold og stor fordøjelighed i koens vom kan nu udnyttes under nordiske himmelstrøg, oplyser firma.
Side 1 af 1931 (38601 artikler)Prev1234567192919301931Next