bannerPos

Vandmadrasser har hævet ydelsen med 4 kilo pr. ko

Gert Trøst Hansen er mælkeproducent i Brørup. Sidste år etablerede han de første DCC Waterbeds i Danmark. I første omgang til nykælvere og goldkøer. For godt tre måneder siden fik også de malkende køer vandmadrasser, og besætningen er gået fra en ydelse på 9.800 kilo EKM til nu 11.000 kilo EKM. Fotos: Tenna Bang

AF: TENNA BANG

REDAKTØR, LANDBRUGNORD
22-08-2019 13:50
Ydelsen på Bøgeskovgaard ved Brørup er næsten eksploderet, siden mælkeproducent Gert Trøst Hansen sidste år, som den første dansker, etablerede de amerikanske DCC Waterbeds. Først ved nykælvere og goldkøer og for godt tre måneder siden ved alle de malkende.

Det virker næsten som en reklame, hvor en skuespiller er købt til udelukkende at udtale sig i positive toner, men det er det ikke. Det er en tilfreds mælkeproducent i den sydlige del af Danmark, som kun kan tale for sig selv og nu har bestilt den tredje sending vandsenge til sine køer – alene af en grund at de virker.

Mælkeproducenten hedder Gert Trøst Hansen og overtog i januar 2018 driften af Bøgeskovgaard nær Brørup. En ejendom, som efter farens konkurs blev opkøbt af FarmCompany, som s

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Dan Duck venter med millionretssag

Onsdag fik Dan Ducks direktør Hardy Eskildsen foretræde for folketingets Miljø- og Fødevareudvalg. Her skulle han redegøre for det særdeles kritisable forløb, som Fødevarestyrelsen kastede ham ud i med en fejlbehæftet kontrolrapport, der kostede kæmpe dele af julesalget.

Arla-mælk uden genmodificeret foder

Øget efterspørgsel i Europa og optimeret logistik er baggrunden for, at Arla fra 1. april 2021 beder alle sine danske konventionelle landmænd om at skifte til foder, der ikke er genmodificeret.

Coop vil fremme grøn omstilling blandt fødevareproducenter

Coop har lanceret et nyt initiativ, Coop Klimafunding. Det skal understøtte den grønne omstilling blandt danske fødevareproducenter og skabe nye muligheder for finansiering af grønne tiltag i samarbejde med forbrugerne.

Coop vil fremme den grønne omstilling blandt danske fødevareproducenter

Nu lancerer Coop et nyt initiativ, Coop Klimafunding, der skal understøtte den grønne omstilling blandt danske fødevareproducenter og skabe nye muligheder for finansiering af grønne tiltag i samarbejde med forbrugerne. Ansøg allerede nu om at blive en del af Coop Klimafunding.

Miljøministeren stopper jagt på fire truede fuglearter

Miljøminister Lea Wermelin vil sætte en stopper for jagt på fire fuglearter i Danmark, hvoraf tre arter er truede globalt, og en art er i tilbagegang i Danmark. Et enigt vildtforvaltningsråd står bag ministerens beslutning.

Landbrugskommissær afkræves svar ovenpå opsigtsvækkende melding

En række danske EU-parlamentarikere og en flok af deres udenlandske kolleger kræver svar fra EU’s landbrugskommissær Janusz Wojciechowski omkring meningen for Twitter-opdatering, hvor dansk svineproduktion bliver problematiseret.

Jerseymælk fra stald til forbruger

Lapp Valley Farm nær byen New Holland i Pennsylvania, USA, sælger is i lange baner fra sine 80 jerseykøer til kunder fra nær og fjern, fordi de selv laver 16 slags meget velsmagende is og giver kunderne en god oplevelse.

Udsigt til en lavere ukrainsk hvedeproduktion i 2020

I Central og Vesteuropa kan vi allerede nu konstatere, at hvedehøsten i 2020 umuligt kan nå op på de produktionstal, der gjorde sig gældende i 2019. Østpå i Ukraine tegner det heller ikke for godt for hvedehøsten i 2020.

Eksporten kører fint

Der er kommet godt gang i eksporten af afgrøder igen, efter en usikker periode med handelskrig, coronavirus og afrikansk svinepest i Kina. Det viser nye tal fra det amerikanske landbrugsministerium.
Side 1 af 1774 (35467 artikler)Prev1234567177217731774Next