bannerPos

Vandmadrasser har hævet ydelsen med 4 kilo pr. ko

Gert Trøst Hansen er mælkeproducent i Brørup. Sidste år etablerede han de første DCC Waterbeds i Danmark. I første omgang til nykælvere og goldkøer. For godt tre måneder siden fik også de malkende køer vandmadrasser, og besætningen er gået fra en ydelse på 9.800 kilo EKM til nu 11.000 kilo EKM. Fotos: Tenna Bang

AF: TENNA BANG

REDAKTØR, LANDBRUGNORD
22-08-2019 13:50
Ydelsen på Bøgeskovgaard ved Brørup er næsten eksploderet, siden mælkeproducent Gert Trøst Hansen sidste år, som den første dansker, etablerede de amerikanske DCC Waterbeds. Først ved nykælvere og goldkøer og for godt tre måneder siden ved alle de malkende.

Det virker næsten som en reklame, hvor en skuespiller er købt til udelukkende at udtale sig i positive toner, men det er det ikke. Det er en tilfreds mælkeproducent i den sydlige del af Danmark, som kun kan tale for sig selv og nu har bestilt den tredje sending vandsenge til sine køer – alene af en grund at de virker.

Mælkeproducenten hedder Gert Trøst Hansen og overtog i januar 2018 driften af Bøgeskovgaard nær Brørup. En ejendom, som efter farens konkurs blev opkøbt af FarmCompany, som s

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Årsmøde med markvandring og et kig i kemiskabet

Med respekt for og under hensyntagen til Corona-situationen blev årsmødet i Deltidsudvalget under Landboforeningen Limfjord flyttet ud, og blev afholdt i maskinhuset hos udvalgsmedlem Povl Lund i Lødderup på Mors med gode indlæg og god spørgelyst og debat.

Økologien blomstrer, og væksten fortsætter

Fremtiden ser lys ud for produktion og forbrug af dansk økologi, og samtidig kommer der for alvor skub i eksporten de kommende år. Det viser en ny prognose fra Landbrug & Fødevarer på baggrund af virksomhedernes forventning til økologimarkedet frem mod 2025.

Semler Agro klar med nyt banebrydende udlejningskoncept

Som de første i Danmark tilbyder Semler Agro sæsonleje af nye landbrugsmaskiner på halvårsbasis. Det nye udlejningskoncept skal hjælpe de danske landmænd med at levere bedst muligt i takt med markedets omskiftelige behov og i perioder med spidsbelastning.

Rotation i ejerkredsen hos Brdr. Holst Sørensen

Pr. 1 juli trådte Christian Petersen ind i ejerkredsen af virksomheden Brdr. Holst Sørensen A/S i Obbekær.

Tysk lovgivning kan ramme dansk eksport

Tyskland har fredag vedtaget en række forslag til nye lovkrav for sohold. Seges Svineproduktion og Landbrug & Fødevarer meddeler, at de nye regler forventes at få betydning for danske soholdere.

- Vi får fjernet vores værdier uden kompensation

Langelandsk mælkeproducent ramt af urimelig lovgivning med ammoniakkrav ved modernisering af bedriften.

Mobil melfabrik rykker ud til økologiske landmænd

Økologiske landmænd kan nu løfte værdien af deres korn ved at få malet deres eget korn til mel ude på gårdene og pakket i poser til videresalg.

Uændret notering for Nord-West

I dag er Nord-West noteringen fortsat uændret, men den vil sandsynligvis falde med 6 euro (45 kr.) i næste uge. Den største udfordring er fortsat den midlertidige lukning af Tönnies-slagteriet i Rheda-Wiedenbrück, som lige blev forlænget med yderligere to uger til den 17. juni. Det er imidlertid usikkert, om der kommer yderligere udsættelser, og når slagteriet må åbne igen, så vil det sandsynligvis ikke være hele slagteriet, men kun dele af slagteriet i første omgang.

Mekanisk alternativ kan løse kartoffeludfordringer

Mekaniske kartoffelaftoppere fra hollandske Baselier kan klare den udfordring, som kartoffelavlere har, efter udfasningen af Reglone til nedvisning.

Ny såteknik fra Horsch

Der er nyt liftophængt såteknik på vej fra Horsch i 6 meters arbejdsbredde. De nye såmaskiner findes i to versioner, Taro 6 SL og 6 HD og er begge ”rene” såmaskiner uden nogen form for jordbearbejdning indbygget. Begge Taro enheder skal typisk kombineres med en Horsch Partner FT fronttank 4.
Side 1 af 1872 (37427 artikler)Prev1234567187018711872Next