bannerPos

Sænker noteringen med 30 øre pr. kilo

- De kommende uger bliver specielt vanskelige grundet nedlukning i Frankrig samt delvis nedlukning i Tyskland fra næste uge, vurderer Himmerlandskød A/S.
30-10-2020 09:11

Markedet for okse- og kalvekød er blevet mere usikkert i kølvandet på den stigende coronaudbredelse i både ind- og udland, lyder meldingen fra en privat slagter.

Større usikkerhed i kølvandet på den stigende coronaudbredelse i både ind- og udland karakteriserer markedssituationen for okse- og kalvekød.

Derfor har Himmerlandskød A/S i denne uge nedsat noteringen med 30 øre pr. kg på alle kategorier.

- Handlen på hjemmemarkedet forløber trægt, dog med en stabil efterspørgsel på hakket kød og udskæringer til hverdagsretter. Salget af de dyrere produkter, såsom mørbrad og filet, til især Foodservice er igen hårdt ramt grundet aflysninger af arrangementer på ubestemt tid, lyder det i en markedsberetning fra den private slagter.

Vanskelige uger

Eksporten til Sydeuropa, specielt Spanien og Italien, er under pres på grund af de nye, strammere coronarestriktioner, hvor for eksempel restaurantsektoren i Italien skal lukke kl. 18 for at inddæmme smitten.

- De kommende uger bliver specielt vanskelige grundet nedlukning i Frankrig samt delvis nedlukning i Tyskland fra næste uge, hvilket vil presse afsætningen og priserne yderligere, vurderer Himmerlandskød.

Selskabet slagter i denne uge 2.550 dyr på fuldt udnyttede anlæg i Aalestrup, Hadsund og Kjellerup.

mip

Nye tilskudsmuligheder til energioptimering på landbrugsbedrifter

I første kvartal af 2021 bliver det igen muligt at søge tilskud til at gennemføre energibesparende tiltag i virksomheder. Tilskuddet kommer fra Energistyrelsens nye erhvervspulje, som afsætter 605 millioner kroner i tilskud til energieffektiviseringer i det kommende år.

Vandets pH betyder overraskende meget for midlernes effekt

- Det er en øjenåbner at se, hvad regulering af sprøjtevandets hårdhed betyder for virkning af midlerne. Det kan for eksempel reducere forbruget af glyphosat, fortæller planteavlskonsulent Bente Andersen.

Vores klimaregnskab understreger behovet for grøn omstilling

Ringkøbing-Skjern Kommune er begyndt at inddrage landbrug, skovbrug og affald i sit klimaregnskab. Det tegner et knapt så grønt billede af kommunen, der er i dialog med landbruget for at indfri sit mål om at blive 100 procent fossilfri i 2040.

Det er ekspropriation

Der er tale om åbenlys ekspropriation, lyder det fra Bæredygtigt Landbrug i et høringssvar om regeringens nye lovforslag, der skal legalisere aflivning af alle mink.

Minister sætter ministerium til at undersøge sig selv

Miljøminister Lea Wermelin (S) har bedt sine embedsmænd om at vurdere, hvorvidt der var hjemmel i loven til at tage beslutning om at grave døde mink ned uden miljøgodkendelse. I Miljøstyrelsen har man ellers allerede vurderet, at der er hjemmel i loven til beslutningen.

Vestsjællandsk forbud mod godkendte pesticider

Flere landmænd i Slagelse Kommune må ikke bruge pesticider på deres ejendom, fordi kommunen vil beskytte grundvand, der samtidig bruges til at fortynde spildevand fra olieindustrien.
Side 1 af 1984 (39678 artikler)Prev1234567198219831984Next