Notering for oksekød stiger med 75 øre
- Sydeuropa er så småt i gang med at støvsuge vores lagre, lyder det fra Danish Crown Beef, der hæver noteringen med 75 øre.

Danish Crown Beef hæver nu oksekødsnoteringen med 75 øre.
- Der er fuld fart på eksportmarkederne, hvor afsætningen af Danish Crown Beefs produkter uge for uge fortsætter de flotte takter. Efterspørgslen er både geografisk og kategorimæssigt bredt funderet, hvor især de sydeuropæiske kunder fortsat er særdeles aktive med bestillingerne, skriver selskabet en markedskommentar.
- Sydeuropa er så småt i gang med at støvsuge vores lagre, hvor især italienerne lægger meget pæne ordre på det røde kød. De varer, hvor vi så oplever vigende efterspørgsel på eksempelvis det europæiske fastland, lykkes vi med at omdirigere til andre markeder, hvor efterspørgslen er til stede. Senest er vi ved at klargøre et par kølecontainere til Island, som lige nu nærmest efterspørger alt på frost. Som tingene står lige nu, er der lavet planer frem til jul, som i store træk holder eksportmarkederne forsynet. Alt i alt er markederne meget gunstige lige nu, siger Henning Sønnichsen, salgsdirektør i Danish Crown Beef.
Flotte salgstal i Danmark
Det danske marked opretholder – trods årstiden og julefrokoster, hvor gris er i fokus – flotte salgstal. Dét kombineret med den vedvarende efterspørgsel i eksportmarkederne betyder dog, at Danish Crown Beef på nogle kategorier så småt kan ane flaskehalse i horisonten, selvom der igen er kommet kødkvæg på lager.
- Generelt er der opstået et hul i markedet på visse fronter, som gør det let at afsætte vores produkter – men det betyder samtidig, at vi skal være en kende påpasselige ift. hvad vi siger ja til ud mod kunderne. Den høje efterspørgsel betyder, at der generelt er færre varer til rådighed over en bred kam. Vi har blandt andet kunder, som efterspørger produktionskød, afskær og andet til tredjelandsmarkeder, hvor vi skal væbne os en smule med tålmodighed og se, hvordan markedet udvikler sig, før vi indgår aftaler. Dét sagt, skal vi huske på, at der er tale om et luksusproblem drevet af en høj efterspørgsel på oksekød af god kvalitet, siger Henning Sønnichsen.







































