Nemt med det samme på maskinerne

Der står Wacker Neuson på 27 af 31 nye maskiner hos PV-Udlejning, der har fire afdelinger i Øst- og Nordsjælland.

- Vi forsøger at standardisere maskinerne. Det gør det hele nemmere for vores folk – både på værkstedet og lageret. Og det giver naturligvis et godt forhold til leverandøren. Derfor har vi også haft et større samarbejde med Stemas i mange år.

Ordene kommer fra Ken Kock, der er direktør for udlejningsfirmaet PV-Udlejning A/S med hovedkvarter i Ølstykke og tre øvrige afdelinger i det nord- og østsjællandske.

Indehaveren hedder Peter Vest – deraf PV i firmanavnet. Og vest har bredt sig i næsten alle verdenshjørner. Firmaet har også afdelinger i Hillerød, Hedehusene og Holbæk.

Fire afdelinger kalder på et solidt arsenal af maskiner og materiel, når man vil være med på udlejningsscenen. Og det vil PV-Udlejning, som netop har kørt den store indkøbsvogn rundt hos maskinfirmaet Stemas’ sjællandske domicil i Havdrup.

Ikke færre end 31 nye maskiner blev det til. 27 af dem er Wacker Neuson. Fire er lystårne fra den spanske producent Himoinsa, som også importeres og forhandles af Stemas.

Maskinparken vokser

- Vi har ikke købt nye maskiner for at skifte brugte ud. Alle er tilvækst til maskinparken. Vi har rigtig mange professionelle kunder, som sætter pris på, at vi løbende sørger for fornyelse. Vores egne lastbiler kører rundt med maskiner og materiel til lejerne.

Foruden de mange entreprenører, håndværkere og andre professionelle, der lejer hos PV-Udlejning, har firmaet også ganske meget udlejning til private.

- Mange andre udlejningsfirmaer har udfaset det private segment. Det har vi ikke. Hr. og fru Jensen skal også have mulighed for at leje gode maskiner og godt udstyr. Blandt det også toiletvogne, når der måske skal renoveres badeværelse, siger direktør Ken Kock.

PV-Udlejning startede faktisk som P.V. Mobiltoiletudlejning, men i 2008 udvidede indehaver Peter Vest konceptet til også at omfatte udlejning af entreprenørmaskiner.

Masser af vibration

De 27 nye Wacker Neuson-maskiner fordeler sig med seks generatorer, 19 pladevibratorer og to dumpere. Begge de nye dumpere adskiller sig fra mængden ved ikke at være på hjul, men på larvebånd.

- Mange andre udlejere har ikke bæltedumpere, og så har entreprenøren naturligvis problemer, når der er behov for at leje. Dumpere på bælter er ikke maskiner, alle entreprenører investerer i, men foretrækker at leje til de enkelte projekter. Bælterne gør dumperne fuldstændig terrængående, fortæller Jens Andersen, salgskonsulent hos Stemas.

PV-Udlejning har valgt DT23, som er to af de største bæltedumpere i Wacker Neuson-programmet.

- De kan hver laste op til 2.300 kg og har i øvrigt svirvel-tip og en stigningsevne på 27 grader. Maskinens vægt transportvægt på 2.800 kg holder den fint inden for grænsen for at måtte køres på en maskintrailer, forklarer Jens Andersen.

Også el-plade

Det er den meget anvendte model BPS1550AW, der tegner sig for hovedparten af indkøbet af pladevibratorer. Maskinen vejer tæt på 100 kg, og PV-Udlejning har forsynet sig med ikke færre end 10 styk.

Der er indkøbt seks styk af den 520 kg tunge reversible DPU6555HE og to DPU110R på 830 kg og i øvrigt med fjernbetjening. En enkelt APU3050e batteridrevet og reversibel vibrationsplade på 212 kg er også med i sendingen fra Stemas til PV-Udlejning.

Udlejningsfirmaet har også sikret mulighed for strømforsyning i form af seks transportable Wacker Neuson-generatorer.

PV-Udlejning har snuppet to GV2500, to GV5003 og to GV7003. De to største generatormodeller er udstyret med kraftstik.

Endelig sørger Himoinsa så for lys over land med de fire H-Box lystårne. De har masthøjde op til 8,30 meter, mulighed for manuel rotation 360 grader og lyskapacitet på hele 210.000 lumen.

Læs også