Første Aerosem VT 6000 DD-såmaskinekombination slutsolgt på Agromek

Tilbage i efteråret 2021 præsenterede Pöttinger den bugserede såmaskinekombination Aerosem VT med rotorharve og mulighed for gødningsplacering. I første omgang var der tale om en maskine med arbejdsbredde på fem meter. Længe før verdenspremieren har såmaskinekombination kørt test i Danmark.

Brdr. Langhoff på halvøen Sdr. Stenderup øst for Kolding har de seneste år haft en aftale med Pöttinger om test af Aerosem VT 6000 DD-såmaskinen, hvor bedriftens svære jordtype har været hovedårsagen til samarbejdet.

I forbindelse med udviklingen og test af såmaskinen har den set landevejene op gennem Europa adskillige gange. Såmaskinen har været testet, fragtet til fabrikken for ombygning og tilbage igen for at være til rådighed for Brdr. Langhoff i både forårs- og efterårssæsoner.

- Vi var imponeret ved første øjesyn af testsåmaskinen. Den enkle og kraftige opbygning er noget der tiltaler os, siger Brian Langhoff.

Første seks meter slutsolgt og vises på Agromek-udstillingen

Efter endt test er såmaskinekombinationen gået i produktion. Der har fra Brdr. Langhoffs side ikke været nogen tvivl om, at denne såmaskine passer præcis til deres bedrift. Eneste var arbejdsbredden, hvor de gerne ville op på seks meter.

Pöttinger udviklede en seks meters udgave, og brødrene er de første i Danmark, der har investeret i en Aerosem VT 6000 DD. Den nye såmaskine fremvises i disse dage på Agromek, hvorefter den skal til Brdr. Langhoff for at gøre tjeneste.

- Da vi fik meddelelsen om, at Pöttinger ville producere maskinen i seks meters arbejdsbredde, var vi straks interesseret, siger Niels Jørgen Langhoff og fortsætter:

- Samarbejdet og opbakningen fra Pöttinger har hele vejen igennem været meget positiv. Det er maskineri af høj kvalitet, hvor engagementet i vores behov og udfordringer med dyrkningen af den svære jord er blevet taget meget seriøst, slutter Niels Jørgen Langhoff.

Udvikler under praktiske forhold

Udvikling og test af maskiner i Danmark er ikke en tilfældighed for den østrigske maskinproducent.

- Vi udvikler mere og mere under praktiske forhold hos landmænd og maskinstationer forskellige steder i verden. Ikke nok med at vi bedre kan samle erfaring fra de fysiske forhold, men i lige så høj grad er kundernes behov og input også vigtig, fortæller Lars Andreasen, adm. direktør for Pöttinger i Skandinavien, og tilføjer:

- Dette vidner vores samarbejde med Brdr. Langhoff også om.

 

Læs også