Maskindivision har rekordomsætning

Danish Agro Machinery Holding A/S, realiserede en rekordhøj omsætning i 2023 på 6,1 milliarder kroner, der er to procent større end i 2022. Indtjening sted med tre procent i forhold til 2022.

Danish Agro Machinery Holding-koncernen, der har maskinaktiviteter i ni lande, solgte i 2023 i alt mere end 1.700 nye og brugte traktorer og mere end 800 mejetærskere.
Fra maskindivisionen i Danish Agro lyder det, at resultatet er meget tilfredsstillende og maskinselskaberne i alle ni markeder har opnået en øget markedsandel indenfor både traktorer og mejetærskere i et ellers faldende marked.

Omsætningen i Danish Agros maskindivision blev 6,1 milliarder kroner, der er to procent større end i 2022 og et driftsresultat på 275 millioner kroner, som er en indtjeningsfremgang på tre procent i forhold til 2022.

Tilbageholdenhed hos kunderne

- 2023 var for koncernens maskinaktiviteter et udfordrende år. Det skyldes, at mange maskiner bestilt helt tilbage i 2021-2022 kom frem til levering. Samtidig har inflationen og de høje renter medvirket til en smule tilbageholdenhed hos kunderne samt finansiering af et dyrere varelager, siger koncernchef i Danish Agro, Henning Haahr, og fortsætter:

- Året har desuden budt på en række investeringer i digitale løsninger til landbruget - blandt andet gennem nye samarbejder med innovative selskaber som Exatrek og AgXeed.

Læs også