bannerPos

Forsvaret indkøber seks hurtige JCB rendegravere

Der er tale om en helt ny maskintype til det danske militær, lyder det fra Forsvaret om de seks nye JCB-maskiner, som er meget hurtige og vil kunne følge med Forsvarets andre maskiner.
25-03-2020 11:03

Forsvaret har indkøbt seks nye JCB High Moblility Engineer Excavators (HMEE).

Maskinerne er en kombination af JCB Fastrac traktor-undervogn og JCB-rendegraver.

JCB Fastrac er kendt for deres højtudviklede affjedringssystem samt høje hastighed, mens JCB-rendegraveren er kendt for stærke egenskaber indenfor gravearbejde og læsning.

Begge maskiner har desuden verdensrekorder indenfor hvert sit felt, da JCB Factrac lige er blevet kåret til verdens hurtigste traktor, mens JCB-rendegraveren er verdens mest solgte rendegraver. Rendegraverne har en topfart på op til 80 km/t og kan dermed følge med i militære konvojer.

De nye maskiner er armeret og vejer 16 tons. Derudover har maskinerne firehjulstræk og firehjulsstyring sammen med fuld affjedring og ABS-bremser.

I maskinerne sidder der en 6,7 liters Cummins-motor med 200 hk.

Helt ny maskintype til militæret

- HMEE er et eftertragtet køretøj og JCB producerer store mængder af samme type til bl.a. den amerikanske hær. Det lykkedes imidlertid Forsvarets Materiel & Indkøbsstyrelse at få vores ordre passet ind i den igangværende produktionslinje, lyder det i en skrivelse fra styrelsen, som understreger, at der er tale om en helt ny maskintype for det danske militær.

- Det er en helt ny kapacitet som tilføres Forsvaret og den giver Hæren – Ingeniørregimentet – bedre muligheder for at støtte kampenhederne i mobile og risikofyldte operationer. Rendegraveren skal støtte de forreste kampenheder, hvorfor en høj mobilitet og hastighed er vigtig, når rendegraveren skal løse opgaver såsom fjernelse af hindringer og udbedringer af marchvejen, lyder det fra Forsvarsministeriets Materiel & Indkøbsstyrelse.

De nye maskiner er blevet produceret i USA på en af JCB’s egne fabrikker. Maskinerne har siden krydset Atlanten og landede hos Nicolaisen & Larsen A/S i januar måned.

Den danske JCB-importør har stået for klargøring af maskinerne, og der er blevet lavet de sidste tilpasninger på maskinerne.

- Vi er glade for at kunne levere disse specielle maskiner til forsvaret, og vi har som JCB-forhandler et rigtigt stort udvalg af maskiner til forsvaret. Vi har haft et rigtig godt samarbejde med forsvaret og håber på mere samarbejde i fremtiden, fortæller Dennis Faurby, Markedschef hos Nicolaisen & Larsen A/S.

Ibrugtagningen af de nye maskiner må måske vente lidt på sig på grund af Covid-19 udbruddet.

Det var planen, at udlevering til Hæren kunne finde sted i første halvdel af 2020, men den aktuelle situation begrænser flere aktiviteter, hvorfor udlevering til Hæren kan blive påvirket.

aldo

Mindst 10 år fra laboratoriefremstillet mælk

Meget tyder på, at der er et stort marked for mælk produceret uden køer. Der går dog mindst 10 år, før det kan laves, vurderer seniorforsker.

Naturlighed eller laboratoriekød?

Flere firmaer er allerede i stand til at fremstille kød i et laboratorium. Succesen kommer dog i høj grad til at afhænge af, hvilken historie forbrugerne vil have, og om man kan finde en erstatning for det kalveserum, der i dag er nødvendig for at lave kunstigt kød.

Mulighed for tilskud til slagtesvinestalde

Har du byggeplaner, kan du få tilskud til nye slagtesvinestalde i 2020. Der er afsat 85 mio. kroner til modernisering af nye stalde, og ifølge Seges Svineproduktion, så rækker puljen til etablering af op til 90.000 stipladser.

Tjener ekstra penge på løntørring med to mobiltørrerier

Landmand fra Langeland reddede 160 hektar hvede i en våd høst med et Turbodan-mobiltørreri, som tørrede kornet ned fra 30 procent vand. Senere har han anskaffet et tørreri mere af samme type.

Maskinstationerne kører for fuld kraft på trods af coronavirus

Der er nogle brancher, hvor arbejdet fortsætter stort set som normalt trods coronavirus. På maskinstationerne oplever de ikke at være bremset - tværtimod. Arbejdsopgaverne er mange, og der bliver arbejdet hårdt.

- Vores medarbejdere er heldigvis virkelig gået til den

Til trods for aflysninger af en lang række kurser og arrangementer, så kører rådgivningen på Sjælland videre så normalt som muligt også i de næste måneder, siger Torben Hansen, formand for VKST og Gefion.

Sådan får du solceller på marken

Der er rift om de arealer, som kommunerne udpeger til solcelleanlæg. Men der er flere måder at få sit projekt frem i køen, vurderer solcelle-rådgiver.
Side 1 af 1814 (36276 artikler)Prev1234567181218131814Next