bannerPos

Kompakt og økonomisk Volvo læssemaskine til Lønholm Agro

L45H er blandt andet udstyret med Engine Auto Shut Down, som sparer både brændstof og på timetælleren.
12-05-2020 15:09

Sylvester A/S har leveret en ny Volvo L45H læssemaskine til Lønholm Agro, der var opbygget præcist efter kundens ønsker.

Det er nye tider for Lønholm Agro.

Gården ved Bylderup-Bov mellem Løgumkloster og Tinglev, der er hjem for en malkekvægsbesætning på pt. 350 køer, fik i december 2019 ny ejer, som straks har sat et skarpt øje på forretningsgangene på gården.

En ny driftsleder samt fire medarbejdere skal sikre de optimale forhold for kvægbesætningen samt produktionen af majs, græs og helsæd fra de tilhørende 270 hektar jord. I den forbindelse er gårdens maskinpark gået efter i sømmene, og den har fået tilføjet en fabriksny Volvo L45H læssemaskine.

- Volvo er ensbetydende med god kvalitet, og L45H har en størrelse, som passer perfekt til de opgaver, vi skal have løst. Cirka 80 procent af tiden skal den læsse foder, og resten af tiden skal den anvendes til at udmugning og øvrige læsseopgaver på ejendommen. Til de opgaver har L45H en ideel størrelse, siger Klaus Jakobsen, ejer af Lønholm Agro, om begrundelsen af købet.

Han fandt sin ønskede maskine hos Sylvester A/S, der er forhandler af Volvos kompakte maskinprogram.  Blandt de øvrige maskininvesteringer er også en ny fodermixer, som har en større kapacitet end den, der indgik i købet af gården. Den er samtidig 30 centimeter højere, så stor læssehøjde var et krav til den nye læssemaskine.

- Den nye Volvo er derfor leveret med lang bom fra fabrikken, og dermed er problemet med læssehøjden løst, siger Klaus Jakobsen.

Begejstringen for den nye effektive landbrugsassistent deles af Brian Lagoni, driftsleder og medejer på Lønholm Agro.

- Maskinen er stærk og handy i forhold til sin kompakte størrelse. Vi kan komme ind med den alle steder i staldene. Den kan køre i fodergangene og muge ud i dybstrøelsesarealerne, selv om der er lavt. Den er også købt ud fra en forventning om driftssikkerhed. Vi har lige nu 350 køer, og planen er, at vi skal op på 600. Det siger sig selv, at når 350-600 køer venter på foder, skal læssemaskinen kunne levere varen og arbejde effektivt. Det forventer vi, at vores nye Volvo kan, og selv om vi kun har haft den i kort tid, lever den fuldt ud op til vores forventninger, siger Brian Lagoni.

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.
Side 1 af 1852 (37032 artikler)Prev1234567185018511852Next