bannerPos

Kuhn på tur

Salgskonsulent Christian Kyhn fra MI forklarer om indstillingen af den nye skånsomme gummivalsecrimper på Kuhn-skårlæggeren. Fotos: Erik Hansen

AF: ERIK HANSEN

REDAKTØR, LANDBRUGFYN
18-06-2020 21:00
I det flotte sommervejr var græskaravanen fra Maskinhandler Indkøbringen i går nået til Fyn.

Ikke mindst op til det varslede regnvejr her i de kommende dage benyttede mange landmænd ugen til at bjærge græs og hø i det perfekte sommervejr.

Alligevel tog fynske kvægbrugere og maskinstationsfolk sig i går tid til at se Kuhn-græsmaskiner i arbejde, da karavanen fra importøren, Maskinhandler Indkøbsringen (MI), gjorde holdt ved Tommerup.

En særlig nyhed, som vises for første gang, kan have en særlig interesse netop på Fyn og på Sjælland, hvor karavanen har sidste stop mandag ved Næstved. Det er en ny valsecrimper af gummi, som er særlig skånsom overfor blade, og derfor vil være velegnet til lucerne og havre til foder til heste, som jo findes i stort tal i de egne af landet. Men også ved bjærgning af græs i bedrifter, hvor der især benyttes kløver, kan denne crimpning være en fordel i bestræbelserne på at hente mest muligt protein med hjem i foderet.

- Vi tilsætter tillige otte urter som et led i leverandørkonceptet til Naturmælk, som med skånsom behandling giver en bedre smag i mælken og sundere køer, fortæller økolog Arne Jørgensen, som på Verningelund har 260 jerseykøer, og som lagde syv af sine 90 hektar græs til MI-demonstrationen. 

River revet væk

Ligesom flere af sine kolleger rundt i landet med større kvægbedrifter har Arne Jørgensen egne maskiner til ensilering.

- Det er en fordel selv at kunne bestemme, når der skal slås græs og ikke mindst rives, påpeger den fynske økolog.

Derfor har flere større mælkeproducenter fået øjnene op for de effektive og samtidig skånsomme pickup-river.

- Vi mærker en meget stor interesse, og faktisk er alle vores Kuhn Merge Maxx pickup-river revet væk i denne sæson, fortæller salgskonsulent Christian Kyhn fra MI.

I forhold til traditionelle river er indholdet af aske i ensilage mindsket med omkring en tredjedel med de fleksible pickup-river, som løfter skåret og lægger materialet af, alt efter chaufførens ønske.

Blandt de øvrige nyheder på Kuhn-karavaneturen er en filmbindingen på FBP 3135 kombipresseren. Den benytter samme plastfilm ved bindingen som ved wrapningen, og derved opnås en besparelse på den samlede indbinding på mindst 30 procent.

erik@effektivtlandbrug.dk
telefon 63 38 25 28

Hvordan kommer unge i gang som landmænd?

Topkærgaard i Kasted nord for Århus dannede rammerne, da Favrskovegnens LandboUngdom og Økologisk Landsforening inviterede unge kommende landmænd til møde om generationsskifte og etablering i landbruget.

SLF henter virksomhedsrådgiver hos LandboSyd

SLF har pr. 1. august ansat Henning V. Boldsen som virksomhedsrådgiver. Han kommer fra en lignende stilling hos LandboSyd.

Vestjyllands Andel får fire nye afdelinger

Vestjyllands Andel har udvidet forretningen med fire nye afdelinger fra Bedsted i Thy til Gesten i Sønderjylland.

Spildevand er problemet

Flere medier har bragt historien om, at kvælstof fra landbruget er skyld i iltsvind i de indre danske farvande. Men i virkeligheden er det fosfor fra byernes spildevand (menneskegylle), der er årsagen.

Tilskud kan forbedre naturen og sikre en indtægt i Natura 2000-områder

Nu åbner en tilskudsordning til særlige Natura 2000-områder. Det kan forbedre naturværdien og samtidig give mulighed for tilskud til naturpleje, vurderer natur- og projektkonsulent i Agri Nord, Kirsten Badawi Plesner.

Årets særlige indsats: Indstil nu

Kender du en svineproducent, som gør en særlig indsats for dansk svineproduktion? Så er det nu du kan indstille ham eller hende til prisen »Årets særlige indsats«.

Travlhed før høst

Det er ikke kun serviceværkstederne, der summer af travlhed før høsten. Også lagerfolkene har travlt med at lægge ekstra stumper på hylderne, så de kan holde deres kolleger i serviceafdelingerne og kunderne forsynede i den travle tid.

Ujævn prisudvikling på det europæiske svinemarked

Mens de sydeuropæiske lande melder om overvejende stabile noteringer, falder slagtesvinenoteringerne i Mellemeuropa nogle steder meget.

DeLaval køber milkrite | InterPuls

DeLaval har foretaget yderligere investeringer for fremtidens løsninger inden for mælkeproduktion og service ved at overtage Milkrite | InterPuls fra Avon Rubber.

- Regnvejret redder det økologiske tredje slæt

De seneste dages regn er faldet på et tørt sted for de økologiske græsproducenter.Første slæt, som blev høstet omkring den 18-20 maj, har høj fordøjelighed men kommer til kort på proteinindholdet, viser de første prøver. 
Side 1 af 1872 (37439 artikler)Prev1234567187018711872Next