bannerPos

Nedtælling til maskinmekka i Hannover

Knap 40 hektar udstillingsareal er fyldt med teknik- og maskinnyheder, når Agritechnica-udstillingen slår dørene op i dagene 10. til 16. november i Hannover Messecenter, hvor 10. og 11. november er VIP-dage.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
11-09-2019 16:32
Det tyske DLG, der arrangerer Agritechnica-udstillingen, melder alle standpladser udsolgt. 2.750 udstillere fra 51 lande er tilmeldt det store 40 hektars maskinmekka i Hannover til november.

Det bliver et Agritechnica, der er fuldt booket med masser af teknik- og maskinnyheder, de besøgende kan se frem til i november måned i Hannover.

Alle 23 haller er fuldt belagt på de knap 40 hektars store udstillingsareal i Hannover Messecenter og de over 2.750 udstillere fra 51 lande ventes, at få besøg af omkring 450.000 fra omkring 130 lande verden over, heraf forventes der over 100.000 internationale gæster.

Så nu tælles der for alvor ned til verdens største landbrugsmaskinudstilling, Agritechnica, der afvikles i dagene 10. til 16. november Hannover, hvor 10. og 11. november er VIP-dage.

Under overskriften »Global Farming – Local Responsibility« (Global landbrug - lokalt ansvar) sætter Agritechnica-udstillingen fuld fokus på fremtidens fødevareproduktion, produktionsudstyr til produktionslandbrugene, planteavlerne og maskinstationerne samt ikke mindst miljøet.

58 danske udstillere

Også Danmark er repræsenteret på Agritechnica-udstillingen og hele 58 virksomheder er tilmeldt plus en dansk pavillon, der organiseres af den danske ambassade i Tyskland. I alt 1.700 internationale udstillere er tilmeldt ud af de i alt 2.750 udstillere.

Italien har den største repræsentation med 366, Kine med 158, Tyrkiet med 113, Holland med 110, Frankrig med 98, Østrig med 77, Polen med 64, England med 60 og Danmark med 58.

Der er registreret 291 nyheder fra 148 udstillere, der kommer fra 24 forskellige lande.

Coop vil fremme grøn omstilling blandt fødevareproducenter

Coop har lanceret et nyt initiativ, Coop Klimafunding. Det skal understøtte den grønne omstilling blandt danske fødevareproducenter og skabe nye muligheder for finansiering af grønne tiltag i samarbejde med forbrugerne.

Coop vil fremme den grønne omstilling blandt danske fødevareproducenter

Nu lancerer Coop et nyt initiativ, Coop Klimafunding, der skal understøtte den grønne omstilling blandt danske fødevareproducenter og skabe nye muligheder for finansiering af grønne tiltag i samarbejde med forbrugerne. Ansøg allerede nu om at blive en del af Coop Klimafunding.

Miljøministeren stopper jagt på fire truede fuglearter

Miljøminister Lea Wermelin vil sætte en stopper for jagt på fire fuglearter i Danmark, hvoraf tre arter er truede globalt, og en art er i tilbagegang i Danmark. Et enigt vildtforvaltningsråd står bag ministerens beslutning.

Landbrugskommissær afkræves svar ovenpå opsigtsvækkende melding

En række danske EU-parlamentarikere og en flok af deres udenlandske kolleger kræver svar fra EU’s landbrugskommissær Janusz Wojciechowski omkring meningen for Twitter-opdatering, hvor dansk svineproduktion bliver problematiseret.

Jerseymælk fra stald til forbruger

Lapp Valley Farm nær byen New Holland i Pennsylvania, USA, sælger is i lange baner fra sine 80 jerseykøer til kunder fra nær og fjern, fordi de selv laver 16 slags meget velsmagende is og giver kunderne en god oplevelse.

Udsigt til en lavere ukrainsk hvedeproduktion i 2020

I Central og Vesteuropa kan vi allerede nu konstatere, at hvedehøsten i 2020 umuligt kan nå op på de produktionstal, der gjorde sig gældende i 2019. Østpå i Ukraine tegner det heller ikke for godt for hvedehøsten i 2020.

Eksporten kører fint

Der er kommet godt gang i eksporten af afgrøder igen, efter en usikker periode med handelskrig, coronavirus og afrikansk svinepest i Kina. Det viser nye tal fra det amerikanske landbrugsministerium.

Århundredets længste efterår

Værst står det til i det centrale og sydlige Jylland, hvor Billund ifølge DMI topper med 133 mm nedbør alene i februar. Det regnfulde vejr ser ud til at fortsætte, så langt DMI kan se.
Side 1 af 1774 (35464 artikler)Prev1234567177217731774Next