Lodsejere får forhøjet erstatning

Overtaksationskommissionen har afgjort størrelsen for erstatning for syv lodsejere i Beder, som af Aarhus Kommune har fået krav om pesticidfri drift.

Beder-sagen har nu fundet sin afgørelse og overtaksationskommissionen har afgjort størrelsen for erstatning for syv lodsejere i Beder, som fik krav om pesticidfri drift af Aarhus Kommune. Arkivfoto

Fem ud af syv lodsejere får nu forhøjet erstatning. Sådan lyder afgørelsen fra Overtaksationskommissionen til de syv lodsejere i Beder syd for Aarhus, der fik krav om pesticidfri drift af Aarhus Kommune.

Landbrug & Fødevarer har hjulpet lodsejerne med at føre sagen, hvor altså fem af de syv lodsejere får forhøjet erstatning, mens de to mindste ejendomme, får et mindre beløb end de før var tildelt.

Afgørelsen kommer i kølvandet på et besøg kommissionen foretog i Beder for få uger siden.

Både hos Landbrug & Fødevarer og hos formand for Landboforeningen Odder-Skanderborg, Jens Gammelgaard hæfter man sig ved, at erstatningen pr. hektar hos de berørre landmænd er forhøjet markant. Men samtidig noterer man sig, at erstatningen pr. hektar stadig er markant fra det niveau, som man herfra mener at have dokumenteret.

Læs også